naar top
Menu
Logo Print

Reynaers Aluminium wint Factory of The Future Award

Ambitieuze digitale transformatie verzekert Belgische verankering en groeiende tewerkstelling
magazine

Reynaers Aluminium heeft de Factory of the Future Award gewonnen uit handen van Agoria en Sirris. De onderneming uit Duffel wordt zo erkend en beloond voor diens transformatieproces van een klassiek productiebedrijf naar een flexibele, hoogtechnologische organisatie.
Reynaers investeerde meer dan 100 miljoen in de automatisering en digitalisering van de volledige keten. De transformatie, die in 2012 van start ging, zorgde voor een omzetgroei van 32% en een personeelsgroei met 29%. Intussen zorgde de verhoogde digitalisering voor een verkorting van diverse doorlooptijden en een verhoogde productiviteit. “Toen we in 2012 beslisten om de digitale ketting te sluiten met een ambitieus transformatieproces kwamen we tot het belangrijke inzicht dat we echte doorbraken realiseerden door het hele systeem aan te pakken en niet enkel te focussen op de verbetering van het product”, aldus Michel van Put, CMO bij Reynaers Aluminium.
De jury looft de aluminiumproducent voor diens strategie om het volledige productieproces en de kerntechnologieën te digitaliseren. Daarnaast maakte Reynaers indruk met de investeringen in zijn productieproces, de state-of-the-art machines en een verregaande technologische en organisatorische ondersteuning van haar aluminiumconstructeurs.
De meest recente mijlpaal in Reynaers’ digitaliseringsstrategie was de opening van de Reynaers Campus, alsook de unieke VR-ruimte Avalon. “Dankzij de fusie van de reële met de digitale wereld op alle niveaus van onze systeemketen, versterken we onze marktpositie en slagen we erin om Reynaers Aluminium als internationaal maakbedrijf te verankeren in ons land. Hierdoor creëren we meer tewerkstelling en verzekeren we de financiële gezondheid van ons bedrijf”, besluit Michel van Put.

REYNAERS ALUMINIUM

REYNAERS ALUMINIUM

OUDE LIERSEBAAN 266
2570 DUFFEL
+3215308500
+3215308600
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

 Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers laat zich bij dit proces leiden door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu.

Onze kwalitatieve systemen voldoen aan de strengste eisen op vlak van comfort, veiligheid, architecturaal ontwerp en energie-efficiëntie. Naast een leverancier is Reynaers ook een waardevolle partner voor architecten, fabrikanten, installateurs, projectontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers.

De Reynaers Campus bundelt het Experience Centre, Training Centre, Automation Centre en het Technology Centre om een perfecte mix te kunnen creëren van knowhow, kwaliteit, innovatie en geoptimaliseerde productietechnologieën. De Experience room overstijgt ruim het klassieke showroom concept. Je ziet en voelt er uiteraard de raam-, deur- en gevelelementen maar het zijn tal van inspirerende digitale toepassingen die de beleving compleet maken. Voor een exclusieve meeslepende ervaring kan je een bezoek aan AVALON boeken, waar je toekomstige gebouwen kan verkennen in Virtual Reality.

Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt vandaag 1900 werknemers in meer dan 40 landen wereldwijd. Reynaers exporteert naar meer dan 70 landen op 5 continenten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Duffel.

Producten & Diensten