naar top
Menu
Logo Print

Pedeo ontwikkelt samen met Reynaers Aluminium nieuw type schuifraam

Reynaers Aluminium ontwerpt samen met Pedeo Hogedrukgieterij nieuw schuifraam
magazine

Pedeo Hogedrukgieterij heeft samen met Reynaers Aluminium onderdelen van Hi-Finity, een nieuw type schuifraam, ontworpen. “Bij projecten die veel innovatie vragen, is het goed dat onze R&D-afdeling kan terugvallen op partners die willen meewerken aan het ontwerptraject”, zegt Stefan Vandervelden, verantwoordelijke voor research projects bij Reynaers Aluminium. “Pedeo bleek voor ons steeds een geschikte ontwikkelingspartner”, Hun persoonlijke aanpak maakt hen uniek.”"Door de grote glasoppervlaktes bij het Hi-Finity schuifraam moet de wielwagen in staat zijn gewichten te dragen die zeker dubbel zo zwaar zijn als bij conventionele schuiframen. Door het omspuiten van stalen wielassen met zamak is Pedeo erin geslaagd een wielwagen te ontwikkelen waarbij de eigenschappen van verschillende materialen gecombineerd worden. Dankzij het gebruik van een wisselstuk in de matrijs produceert Pedeo voor ons wielwagens voor zowel dubbel als driedubbel glas, wat finaal de prijs per stuk gunstig beïnvloedt.”De wielwagen van Reynaers aluminium is ontworpen in zamak. “Dat heeft het heel wat voordelen”, zegt Piet D’Haeyer, CEO van Pedeo. “Je kan complex dunwandig produceren met een hoge graad van nauwkeurigheid, het geleidt goed warmte en zorgt voor afscherming tegen elektromagnetische straling. Dit in combinatie met een lagere kost zorgt er voor dat zamak voor kleine en complexe onderdelen meestal een goedkopere oplossing is dan aluminium.

REYNAERS ALUMINIUM

REYNAERS ALUMINIUM

OUDE LIERSEBAAN 266
2570 DUFFEL
+3215308500
+3215308600
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

 Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers laat zich bij dit proces leiden door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu.

Onze kwalitatieve systemen voldoen aan de strengste eisen op vlak van comfort, veiligheid, architecturaal ontwerp en energie-efficiëntie. Naast een leverancier is Reynaers ook een waardevolle partner voor architecten, fabrikanten, installateurs, projectontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers.

De Reynaers Campus bundelt het Experience Centre, Training Centre, Automation Centre en het Technology Centre om een perfecte mix te kunnen creëren van knowhow, kwaliteit, innovatie en geoptimaliseerde productietechnologieën. De Experience room overstijgt ruim het klassieke showroom concept. Je ziet en voelt er uiteraard de raam-, deur- en gevelelementen maar het zijn tal van inspirerende digitale toepassingen die de beleving compleet maken. Voor een exclusieve meeslepende ervaring kan je een bezoek aan AVALON boeken, waar je toekomstige gebouwen kan verkennen in Virtual Reality.

Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt vandaag 1900 werknemers in meer dan 40 landen wereldwijd. Reynaers exporteert naar meer dan 70 landen op 5 continenten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Duffel.

Producten & Diensten