naar top
Menu
Logo Print

Internationale Dag van de Bossen

“Onze bossen kunnen nooit te veel aandacht krijgen”
magazine

21 maart was de eerste dag van de lente, maar ook de Internationale Dag van de Bossen. PEFC vierde de dag met enkele activiteiten in België. Zo was er #ForestCityProject, dat het bos in de stad wil brengen. Zo was er de fototentoonstelling in het Brusselse Jubelpark, met banners van 2 m hoog, waar bossen van het UNESCO-Werelderfgoed in de kijker gezet worden, net als architecturale ontwerpen waar bomen en hout in zijn geïntegreerd. Deze expo is te bezoeken tot en met 5 juni 2018.
Daarnaast organiseerde de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij (KBB) een hele week lang boomplantacties. Daarbij werden verschillende scholen en verenigingen bij betrokken. Die plantingen gebeurden in PEFC-gecertificeerde bosses in Hérinnes-lez-Enghien, Court Saint-Etienne, en Fleurus.
Samuel Oldenhove, algemeen secretaris van PEFC Belgium, onderstreept het belang van de activiteiten: “Het grootste gevaar voor onze planeet is dat we zouden denken dat iemand anders het wel zal oplossen. Maar een toekomstvisie dient gedragen te worden door ons allemaal en we dienen allemaal actie te ondernemen. ‘Small actions make big differences’ geldt zeker ook voor de toekomst van onze bossen.”
“Het is trouwens belangrijk te beseffen dat wat we nu doen ook zijn impact heeft binnen drie, vier, zelfs vijf generaties. Kijk maar naar de tijd die een eik nodig heeft om te groeien. Reken op 140 tot 180 jaar tot deze volgroeid is. Onze bossen nu duurzaam en verantwoord beheren is dus van cruciaal belang”, besluit hij.

PEFC BELGIUM

PEFC BELGIUM

+3222275652
+3222234275