naar top
Menu
Logo Print

PEFC-gecertificeerde kerstboom op de Grote Markt

Brusselse Grote Markt kleur groen op meer dan één vlak
magazine

De stad Brussel heeft een uitzonderlijke kerstboom op zijn Grote Markt staan. De boom is PEFC-gecertificeerd en komt uit het Waalse Baelen. Onder het oog van de media en de Waalse minister voor Natuur, Bos en Toerisme werd de spar geveld om daarna naar Brussel gebracht te worden. Het is overigens geen primeur voor Brussel: In 2011, 2013, 2015 en 2017 waren de kerstbomen ook al PEFC-gecertificeerd.
Met de keuze voor PEFC benadrukt het Waalse gewest het belang van een duurzaam bosbeheer in zijn gewest en streeft het naar een evenwicht tussen de ecologische, sociale en economische functie van de bossen. Bevoegd minister René Collin: “Het Waalse bos vormt een van de onbetwistbare charmes in de toeristische strategie die wij voeren samen met het Commissariat général au Tourisme en de promotievereniging Wallonie Belgique Tourisme. Voor Wallonië is het een enorme meevaller dat - op wat velen als de mooiste markt ter wereld beschouwen - alle ogen zijn gericht op deze indrukwekkende ambassadeur van de biodiversiteit, maar ook van het duurzame beheer van de Waalse bossen.”
In Brussel zijn ze bij monde van burgemeester Philippe Close fier over de fijnspar: “ Ook dit jaar heeft de Stad Brussel de eer om dit prachtige geschenk van het Waalse Gewest in ontvangst te mogen nemen. Brussel is fier de spar een plaats te kunnen geven op het mooiste marktplein ter wereld.”

PEFC BELGIUM

PEFC BELGIUM

+3222275652
+3222234275