naar top
Menu
Logo Print

Woodwize is ESF-ambassadeur

Inspanningen Woodwize gaan niet onopgemerkt voorbij
magazine

Woodwize is in de prijzen gevallen. Voor het project Check op de werkplek kreeg de organisatie een bekroning door het Europees Sociaal Fonds.
In het project ontwikkelde Woodwize duale arbeidsmarktgerichte leertrajecten, op basis van de beroepskwalificaties en leerplannen die voor het houtonderwijs gelden. Zo maakte de organisatie de hout- en meubelsector klaar voor het nieuwe duaal leren.
Concreet kozen 13 leerlingen uit het zevende jaar interieurinrichting en het DBSO interieurbouwer en binnenschrijnwerker om hun leertraject niet via de klassieke opleiding te volgen, maar via een duaal traject. Twee dagen per week – of meer – leerden zij de nodige kennis niet binnen de schoolmuren maar in een bedrijf.
De overheid bleef niet blind voor het project; zo kwam de erkenning door ESF en experts. Op 26 januari ontving Woodwize het ESF-ambassadeurschap voor zijn inspanningen. Zo werd Woodwize beloond voor zijn doelstellingen. Een goede samenwerking tussen onderwijs en de professionele sector toont immers aan dat er heel wat kansen zijn in de hout- en meubelindustrie.

WOODWIZE

WOODWIZE

+3225581551
+3225581589