naar top
Menu
Logo Print

Lancering vernieuwde OiRA Hout 2.0

Gratis risicoanalysetool is nog beter op wensen van gebruikers afgestemd
magazine

Woodwize stelt eind maart OiRA Hout 2.0 voor. De Online interactive Risk Assessment tool wordt gratis ter beschikking gesteld door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. In ons land wordt de tool beheerd door de FOD WASO (Federale Overheidsdienst Algemene Directie Humanisering van de Arbeid). OiRA Hout, dat reeds beschikbaar was sinds 2014, kreeg intussen een grondige update op vraag van de gebruikers: zo is OiRA Hout 2.0 gebruiksvriendelijker geworden.
De tool is een handig hulpmiddel om een preventiebeleid uit te voeren, iets wat voor elk bedrijf wettelijk verplicht is. Om een degelijke preventiebeleid te kunnen voeren, moeten de risico’s in kaart gebracht worden, om ze te analyseren. Op basis daarvan kan een onderneming dan actiepunten en maatregelen naar voren schuiven.
Woodwize neemt het op zich om de update inhoudelijk uit te werken met een voorstelling op dinsdag 27 maart. Stefan Hinnekens, consulent voor Woodwize, zal dit op zich nemen. Hij zal alle mogelijkheden presenteren en de verschillen met de eerste versie uitleggen.
De voorstelling vindt plaats op dinsdagavond 27 maart (vanaf 18.30 u.) te Fedustria Gent (Poortakkerstraat 98, 9051 Sint-Denijs-Westrem). De sessie is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht. Dit kan via https://www.woodwize.be/nl/events/oira.asp.

WOODWIZE

WOODWIZE

+3225581551
+3225581589