naar top
Menu
Logo Print

Aandeel FSC verdubbelt in België

Marktaandeel FSC kent fikse groei tussen 2012 en 2016
magazine

Het aandeel van FSC-gecertificeerd hout kent de laatste jaren een serieuze hausse. Dat blijkt uit een marktstudie gelanceerd door de FOD Leefmilieu. Concreet is het marktaandeel van FSC-hout tussen 2012 en 2016 verdubbeld. Als we spreken over primaire houtproducten, bedraagt dit aandeel zo’n 60%, voor wat betreft papier en karton wordt het aandeel geschat op 80%. Binnen dat aandeel valt zowat de helft van het gecertificeerde hout en zo’n twee derde van het gecertificeerde papier en karton onder het FSC-keurmerk.
Bij de gecertificeerde primaire houtproducten steeg het aandeel van 40% in 2012 naar net geen 60% in 2016. Dat is te danken aan de forse groei van het aanbod gecertificeerd gezaagd naaldhout en plaatmaterialen. Voor tropisch en gematigd zaaghout stijgt het volume wel in absolute cijfers, in relatieve cijfers groeit enkel het aandeel tropisch FSC-hout (25,8%). Zowat de helft van al het gecertificeerde hout is FSC-gecertificeerd, wat neerkomt op een derde van het totale volume van primaire houtproducten op de Belgische markt. Het is hier dat de verdubbeling van het aandeel ten tonele komt: in 2012 bedroeg dit aandeel nog 15%.
Bart Holvoet, directeur FSC België: “Vanzelfsprekend zijn we blij vast te kunnen stellen dat de beschikbare volumes FSC-gecertificeerde hout- en papierproducten zowel in absolute als relatieve cijfers blijven toenemen, daar dit steeds meer mogelijkheden biedt voor marktspelers en consumenten allerhande.”

FSC BELGIUM

FSC BELGIUM

+3216394718
+3224000040