naar top
Menu
Logo Print

LAAT U INSPIREREN DOOR DE MEESTERLIJKE KUNST VAN HET OPPERVLAK

DE VOORDELEN VAN TECHNISCH DESIGN

De voordelen van technisch design bij VEKAArchitecten, bouwers en huiseigenaren zijn voortdurend op zoek naar nieuwe opties om woningen te verfraaien en een persoonlijk accent te geven. Een volledig nieuw ontwikkeld oppervlak voegt daar nu nog een buitengewone esthetische dimensie aan toe: VEKA SPECTRAL. De prijs-kwaliteitverhouding van kunststof ramen is ongeëvenaard. Daarom zijn deze ramen al jarenlang de eerste keuze voor opdrachtgevers en bouwers die waarde hechten aan uitstekende warmte-isolatie, de beste geluidbescherming, hoge veiligheid en comfort op lange termijn.

 

De voordelen van technisch design bij VEKANIEUWE VORMGEEFOPTIES

VEKA SPECTRAL maakt een onuitwisbare indruk. De matte oppervlakken en de fluweelachtige uitstraling zijn dan ook uniek. Wie voor het eerst een kunststof raamprofiel met VEKA SPECTRAL ziet, wordt zó nieuwsgierig dat hij het moet aanraken. VEKA heeft deze innovatie in eigen beheer ontwikkeld.

Alle kunststof raamprofielen van VEKA kunnen met het nieuwe oppervlak worden uitgevoerd. Goed nieuws voor architecten en ontwerpers, want dit biedt ongekende mogelijkheden bij de vormgeving van het gevelbeeld!

DE VOORDELEN VAN TECHNISCH DESIGN

 • De voordelen van technisch design bij VEKAVEKA kwaliteit: 
  Het hoogwaardige lakveredelde oppervlak met 10 jaar garantie op weerbestendigheid is een optisch hoogtepunt voor elke architectuurstijl.
 • Ultramat
  De ongeëvenaarde matte optiek geeft het venster een bijzonder hoogwaardig effect.
 • Uniek
  De fluweelachtige haptiek zorgt voor een unieke ervaring bij het aanraken.
 • Anti-fingerprint
  Het vuilafstotende lakoppervlak geeft vingerafdrukken geen kans en is bijzonder gemakkelijk schoon te houden.
 • Extra gehard
  Het lakoppervlak is slijtvast, UV- en weerbestendig en ook bestand tegen belastende omgevingsinvloeden en chemicaliën.
 • Meer informatie: www.veka-comfort.be

De voordelen van technisch design bij VEKAGEMAAKT OM DECENNIALANG MOOI TE BLIJVEN

VEKA SPECTRAL creëert niet alleen een nieuwe esthetische dimensie, maar geeft kunststof ramen ook uitstekende technische eigenschappen mee. Dat is te danken aan de speciale samenstelling van het oppervlak. Dit is namelijk hoogwaardig met lak veredeld, waardoor de kozijnen heel kras- en slijtvast zijn en ook extreem UV- en weerbestendig.

Veeleisende simulaties, zowel in het laboratorium als onder werkelijke omstandigheden, bevestigen dat VEKA SPECTRAL tot het uiterste bestand is tegen externe invloeden.

Uit tests is bovendien gebleken dat het raamprofiel bij zonnestraling minder warmte opneemt.
Uiteraard voldoen raamprofielen met VEKA SPECTRAL aan de hoogste kwaliteitsnorm: Klasse A conform DIN EN 12608.
Topkwaliteit is immers wat je standaard bij VEKA mag verwachten!

VEKA VIERT 50E VERJAARDAG

EEN FAMILIEBEDRIJF GEWAPEND VOOR DE TOEKOMST

VEKA VIERT 50E VERJAARDAGVEKA blikt dit jaar terug op een halve eeuw succesvolle bedrijfsgeschiedenis. Wat begon in 1969 als VEKAPLAST is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een marktleider op het vlak van hoogwaardige profielsystemen en platen in kunststof voor ramen, deuren en rolluiken. Dit jubileum werd in mei gevierd in het hoofdkantoor in Sendenhorst (Duitsland) in aanwezigheid van vele internationale gasten.

“Heinrich Laumann was een ondernemende persoonlijkheid die een blijvende impact heeft gehad op de hele sector“, benadrukt huidig CEO Andreas Hartleif.TOONAANGEVEND

Het succes van VEKA is de verdienste van oprichter Heinrich Laumann, die in september vorig jaar op 89-jarige leeftijd overleed. Laumann nam in 1969 VEKAPLAST over. Het bedrijf telde toen acht medewerkers en de omzet bedroeg 1,7 miljoen Duitse mark (zo'n 870.000 euro). Met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, een ondernemende visie, moed om te investeren en grote professionele vaardigheden, heeft Laumann VEKA uitgebouwd tot het toonaangevende bedrijf dat het nu is.

“Heinrich Laumann was een ondernemende persoonlijkheid die een blijvende impact heeft gehad op de hele sector“, benadrukt huidig CEO Andreas Hartleif. En dat wil VEKA verderzetten. “In 2018 investeerden we ongeveer 90 miljoen euro in infrastructuur en ontwikkeling. We willen zo de toekomst actief en innovatief vormgeven“, licht Hartleif verder toe. “De beste kwaliteit leveren is voor ons het belangrijkste. Onze Klasse A raamprofielen zijn hiervan een voorbeeld."

KWALITEIT, PARTNERSCHAP EN INNOVATIE

VEKA heeft zich altijd onderscheiden door zijn hoge kwaliteitsnormen, zijn partnerschap met klanten en medewerkers en zijn duurzame acties. “Zo zijn we ondertussen een vaste waarde op de internationale profielmarkten", gaat Hartleif verder. “Dit stelt ons in staat om de toekomstige uitdagingen met veel vertrouwen en creatieve wil aan te gaan. Want VEKA wil ook een pionier blijven op het vlak van innovatie. Kijk naar de oprichting van Digital Building Solutions enkele maanden geleden. Dit bedrijf bundelt ons uitgebreide assortiment van digitale diensten en producten en versterkt onze vernieuwingsprojecten."

Veka Spectral

Ook nieuw is de oppervlaktetechnologie die ontwikkeld werd door celotec, een zusterbedrijf van VEKA. celotec heeft geïnvesteerd in deze technologie voor de verfijning van raamprofielen, deuren, platen en andere componenten. En VEKA heeft dit met succes op de markt gebracht onder de merknaam 'VEKA SPECTRAL'.

VEKA

VEKA

DIESELSTRASSE 8
48324 SENDENHORST
+492526290
+492526295995
www.veka.com