naar top
Menu
Logo Print

Glas verlijmd met tape

Glaspaviljoen in Rijksmuseum Schiphol
magazine

Luchthaven Schiphol heeft er een nieuwe attractie bij. Op de Holland Boulevard is een heus glaspaviljoen terug te vinden, dat bestaat uit zo’n 10.000 glaspanelen. Die panelen voor het paviljoen voor het Rijksmuseum werden geplaatst door Glassolutions, dat de panelen verlijmde met tesa ACXplus tape. Op die manier maakt tape innovatieve architectuur mogelijk: de constructie is vrij uniek te noemen op het gebied van samenstelling, opbouw en omvang (2.200 m²). Sinds heden liggen de kunstschatten in het Rijksmuseum Schiphol te schitteren achter wanden van gebroken glas, die het licht breken als een diamant.
Glassolutions en tesa lieten in dit project niets aan het toeval over. De glasproducent bouwde een eigen assemblage lijn uit om de panelen tot gelaagde, glazen bouwstenen te verlijmen. Elk paneel kreeg over de volle lengte twee stroken dubbelzijdige tape van 6 mm breed. Glassolutions zorgde met een nauwkeurig afgesteld lamineerstation voor de juiste druk en positie van de tape. Na het verwijderen van de liner werden per pakket zeven glaspanelen op elkaar gelegd en samengedrukt onder compressie. Zo werd 2.200 m² aan panelen verlijmd tot 1.500 glazen bouwstenen.
Ook de plaatsing was een huzarenstukje. Herman Glas monteerde de glazen bouwstenen tot decoratieve scheidingswanden van 3,37 m hoog, deels onderbroken door vitrines.

SAINT-GOBAIN GLASS SOLUTIONS

SAINT-GOBAIN GLASS SOLUTIONS

+3225563710
+3225563729