naar top
Menu
Logo Print

ENGELS GROUP BIEDT AL 90 JAAR TOPKWALITEIT EN -SERVICE

Exclusieve verdeler HI-MACS® België

Engels Group focust in haar drie divisies al exact 90 jaar op kwaliteitsvolle producten en een uitmuntende service. Dat wordt meer dan ooit weerspiegeld in de strategie van Engels Design and Decoration. De jongste divisie van Engels is de exclusieve HI-MACS® invoerder en verdeler in België. Het Solid Surface van HI-MACS® biedt eindeloze mogelijkheden in een uitstekende kwaliteit. Daarnaast presenteert Engels dit jaar vier grote innovaties. Maak kennis met de draadloze laders voor smartphones in eender welk werkblad, de Max-Clean Onderhoudsset, de Creative|Vison Mirrors en de HI-MACS Structura® collectie.

90 JAAR ENGELS GROUP

Engels Group is een bloeiende onderneming in Antwerpen, die dit jaar haar 90e verjaardag viert. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, maar komt u gerust al even langs in de showroom om van de, voor de gelegenheid, gepersonaliseerde koekjes te proeven. Het familiebedrijf startte in 1927 en is intussen uitgegroeid tot een enthousiast team dat dag in, dag uit voor zijn klanten klaarstaat. De motivatie van het team is een gevolg van de band met de vele klanten, die vanaf het begin aanwezig zijn en die samen met Engels konden groeien. Dankzij haar vooruitstrevende ingesteldheid is Engels Group steeds mee met de laatste trends, en dat in de drie verschillende divisies waarin de overkoepelende groep actief is:

Elektro groothandel D. Engels

Deze divisie is uw betrouwbare partner in het hele traject van de aankoop van elk elektrisch huishoudtoestel tot de dienst na verkoop en de herstellingen, voor alle grote merken op de markt.

Thermo Comfort

De Thermodivisie is de invoerder van de meest vooruitstrevende merken voor o.a. elektrische verwarming, warmtepompen, airconditioning en zonne-energie (LG, Dimplex, Kaysun, Frico, Thermor ...).

Engels Design and Decoration

De designafdeling is de jongste divisie en werkt al dertien jaar als exclusieve invoerder en verdeler van HI-MACS® Natural Acrylic StoneTM in België. Het team van Engels Design and Decoration werd recent uitgebreid met Technical Commercial Sales Promotor Daniel Floren.

ONDERSCHEIDEN VAN DE CONCURRENTIE

Hi-macs®. because quality wins.

De drie divisies van Engels Group tellen samen 75 personeelsleden, die een persoonlijke band hebben met hun loyale klanten. Die klanten staan op elk moment en tijdens elk proces centraal. Daarom wordt er bij Engels Group extra veel aandacht besteed aan de begeleiding bij en na de aankoop. “Het team staat u bij in uw keuzes en de ervaren verwerkers staan paraat, mocht er achteraf een probleem opduiken. De zorg van onze klanten is ook de onze, en dat brengt een uniek partnership met zich mee", aldus Catherine Engels, Sales en Marketing Manager van Engels Design and Decoration. “Omdat onze klanten zo belangrijk zijn, bieden we bijvoorbeeld met HI-MACS® enkel Solid Surface van de beste kwaliteit aan, want minder verdienen onze klanten niet." Het is daardoor dat Engels' decoratieafdeling al enkele grote en prestigieuze projecten op haar palmares kan schrijven, zoals de voormalige VRT-Journaaldesk, verschillende CM-kantoren, de winkel Bershka op de Meir in Antwerpen, talloze ziekenhuizen etc. Tot slot is ook de jarenlange samenwerking met Novy, voor het maken van zijn dampkappen ZEN en MOOD, een gevolg van de steeds terugkerende kwaliteit.

Enorm aanbod

Dat er kwaliteit verkocht wordt, hoeft bij Engels niet te betekenen dat er geen groot aanbod is. Voor spoelbakken en lavabo's van LG, Lavanto en Pulito alleen al beschikt Engels over het grootste aanbod, zowel wat de onderbouw als wat opstaande modellen betreft. Engels Group beschikt daarnaast over ongeveer 14.000 m² magazijn in Antwerpen en nog een aanzienlijke industriële ruimte/stockmagazijn in Oelegem. Voor LG HI-MACS® bevindt het Europese stockmagazijn zich in Gent, wat betekent dat er telkens een snelle levering kan worden gegarandeerd.

Gepersonaliseerde service

“En dat is niet alles", zo gaat Catherine Engels verder: “Naast veel en kwalitatieve producten biedt Engels Group ook een optimale service." Engels staat garant voor de perfecte ondersteuning. Met een geoptimaliseerd logistiek netwerk met eigen chauffeurs, camions etc. en een uitstekende service na verkoop wordt het verschil gemaakt. Engels Design and Decoration investeert daarvoor continu in opleidingen voor het personeel. “Elke verwerker van HI-MACS® wordt zo als het ware een echte specialist“, verduidelijkt Catherine Engels. Daarnaast biedt LG Hausys als enige tien plus vijf jaar garantie op het HI-MACS® gamma.

HI-MACS® SOLID SURFACE

Engels slaagde er jaren geleden in om Solid Surface opnieuw op de markt te brengen. Het composietmateriaal kwam in de designwereld terecht en is er erg geliefd omdat het niet-poreuze materiaal geen zichtbare naden bevat. Het duurzame oppervlaktemateriaal is gemaakt uit een acryl-, mineraalgrondstof, bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat. Tijdens het tweefasenproductieproces wordt HI-MACS® verwarmd en verhard in een Thermal Cure proces, waarbij de platen thermisch worden uitgehard aan een erg hoge temperatuur. De nieuwe structuur heeft een positief effect op de kwaliteit van de producten. Aan dat specifieke maakproces dankt HI-MACS® zijn exclusieve en krachtige karakter, waarmee het product zich kan onderscheiden van de concurrentie. De nieuwe generatie Solid Surface is echt booming business, omdat het geschikt is voor heel wat doeleinden. Het is alomtegenwoordig in keukens en badkamers, gevels, design, meubilair, zwembaden, shopfitting ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Bijgevolg komen er steeds meer spelers op de Solid Surface markt. “Engels wil zich dus zeker voor Solid Surface van de concurrentie blijven onderscheiden door met kwalitatieve producten op de markt aanwezig te zijn, en daarvoor is HI-MACS® perfect geschikt", benadrukt Engels.

INNOVATIES

Trends zijn er om te prikkelen. Daarom combineert het team van Engels Group in enkele opmerkelijke innovaties design en creativiteit.

Max-clean draadloze lader

Smartphones kunnen vanaf nu ook draadloos opgeladen worden! Tenminste als er een draadloze lader in het werkblad gebouwd is. De Max-Clean draadloze lader is een van de weinige toepassingen die net onder 4 mm kunnen worden ingewerkt. Dankzij de aanwezigheid van Qi wordt er een oplaadpunt onder de Solid Surface aangebracht en volstaan voor deze toepassing twee schroeven of wat tape en een standaardgat van 80 mm. De draadloze opladers zijn dan ook voor een erg gunstige prijs te verkrijgen en ze zijn overal toepasbaar: op keukeneilanden, togen, in restaurants, winkels ... Het systeem kan zelfs in elke badkamer worden ingebouwd, waardoor u onder meer uw elektrische tandenborstel met Qi kunt opladen.

Max-clean onderhoudsset

Engels Design and Decoration biedt speciale pakketten aan om elke HI-MACS® oppervlakte perfect te onderhouden. Aangezien het materiaal geen poriën heeft, kan het eenvoudig met een spons en een zacht reinigingsmiddel schoongemaakt worden. Het pakket bestaat bijgevolg uit een polish, ideaal voor de verwijdering van hardnekkig vuil en lichte krasjes, een cleaner, voor de dagelijkse reiniging van alle HI-MACS® producten en oppervlaktes, en twee sponsjes en een poetsdoek.

Creative|vision mirrors

De Design and Decoration afdeling van Engels biedt sinds kort een speciaal extraatje voor wie gek is op spiegels. De Creative|Vision Mirror is een glaswand en spiegel wanneer het achterliggende scherm uitgeschakeld is. Bij inschakeling wordt het een technisch vernuftig scherm met een leuk effect. Het scherm kent vooral toepassingen in restaurants, hotels, showrooms of kapsalons, maar kan ook in elke badkamer, sauna of douche geplaatst worden. De spiegels hebben verschillende uitvoeringen: in zilver met een dikte van 4 mm, maximaal 1.247 x 1.777 of in brons met een dikte van 6 mm, maximaal 1.597 x 2.997.

Hi-macs structura® collectie

Met deze collectie tilt LG Hausys de bekleding van massieve oppervlaktes naar een hoger niveau. De blikvangers zijn geschikt op gevels, maar ze zijn ook perfect toepasbaar als wandafwerking, op trappen, in badkamers of gebogen in ronde vormen. Met de nieuwe 3D HI-MACS® collectie worden in de Solid Surface met papermall patronen gethermoformeerd. Er is keuze uit tien aantrekkelijke basisdesigns, maar dankzij de gepatenteerde werking kan elk zelfgekozen patroon met de gedetailleerde verwerkingstechniek op conventioneel plaatmateriaal aangebracht worden. De productie-experts staan u met veel plezier bij om uw ontwerpen te evalueren. Na goedkeuring gaat uw persoonlijke Structura ontwerp in productie, want bij Engels Group staat de klant altijd centraal.

HI-MACS

HI-MACS

PAARDENMARKT 83
2000 ANTWERPEN
+3232028821
+3232310174