naar top
Menu
Logo Print

Minimalistisch HI-MACS®-huis leeft mee met natuur

Zuid-Koreaanse architect bouwt huis ter ere van natuur
magazine

De Frans-Koreaanse architect Woojin Lim heeft zijn droom om in zijn thuisland, Zuid-Korea, een huis te bouwen in symbiose met de omgeving en natuur, verwezenlijkt. Hij koos ervoor de gevel en het dak te bedekken met HI-MACS® Alpine White platen. Het eindresultaat is een zuiver wit huis dat verandert van uiterlijk in functie van de omgeving. Het vormt een levend tableau en weerspiegelt de variërende tinten van het licht, de seizoenen, de kleur van de hemel en de omgeving.
Om een gebouw te creëren dat onveranderlijk wit zou blijven, koos de architect voor HI-MACS® in Alpine White. Het materiaal wordt vooral gebruikt als binnenbekleding, maar dankzij het gladde, niet-poreuze oppervlak, de thermoformeerbare eigenschappen en de naadloze montage is het ook buiten bruikbaar. Het materiaal heeft een optimale radio-absorptie/-reflectie van het licht waardoor het niet verblindt, maar net een met kalk beklede muur lijkt.
Het huis doet met zijn 60°-hoek denken aan een traditionele chalet in de Alpen. Die hoek werd na diepgaand onderzoek gekozen omdat het de optimale hoek is om vervorming van het materiaal door sneeuw, regen of stof te voorkomen. Omdat de gebouwschil gescheiden is van de structuur, wordt het regenwater dat van het dak afvloeit binnen de verticale huid geleid en niet naar buiten. Het huis lijkt meer een "monoliet" dan een samenstelling van verschillende vormen, ondanks de asymmetrische vorm van het bouwwerk.

HI-MACS

HI-MACS

+3232028821
+3232310174