naar top
Menu
Logo Print

Nominaties Fibres d'Or bekend

Wie wint een Fibre d'Or?
magazine

De genomineerden voor de eerste ‘Fibres d’Or’ zijn gekend. Deze awards worden georganiseerd door het Office Economique Wallon du Bois (het Waals Economisch Bureau voor Hout). Tijdens les Rencontres Filière Bois (de Ontmoetingsdagen Plaatmaterialen) te Libramont op 26 april zullen men in vier categorieën een laureaat aanduiden.
In de categorie Innovatief Proces wordt de award uitgereikt aan een Waalse onderneming die op innovatieve wijze gebruik maakt van hout. Die innovatie moet geënt zijn op drie pijlers: economisch, sociaal en milieuvriendelijk. Genomineerden zjin Groupe François, Mobic en Ter-consult.be.
Bij de categorie Innovatief Product gaat de award naar een innovatie dat op dezelfde drie pijlers is ontwikkeld. Hier dingen Fabribois, Keep silence en Stabilame om de prijzen. De categorie Jonge Ondernemer beloont het enthousiasme en de durf van een ondernemer jonger dan 40 jaar in de wereld van het plaatmateriaal. Zagerij Hontoir, NEY WOW en schrijnwerkerij Respectable maken alle drie kans op de award.
Ten slotte is er de categorie Onderwijs/Opleiding, waar de onderneming beloond wordt die het meeste aantal uren heeft verzameld op het gebied van (digitale) opleiding en ontwikkeling. Hier gaat het tussen 4Wood, Alpha B en Marlière.