naar top
Menu
Logo Print

Thema-avond onderhoud en herstellingen

FAC vertelt u meer over onderhoud en herstellingen voor aluminium schrijnwerk
magazine

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) organiseert een thema-avond over ‘Onderhoud, herstellingen en preventieve maatregelen voor aluminium schrijnwerk’. Tijdens de avond komen verschillende aandachtspunten aan bod, zoals oppervlaktebehandelingen, onderhoud en herstelling van het glas en het hang- en sluitwerk. Daarnaast worden ook de verzekering en preventie besproken.

Het programma:
15u30-16u00: Verwelkoming
16u00-18u00: Presentaties:
- De meerwaarde van de STS 52.2 voor onderhoud en herstellingen van aluminium schrijnwerk: de link met de recente STS 52.2 ‘Buitenschrijnwerk in aluminium’ wordt hier toegelicht (door Kurt Van den Bergh, Reynaers Aluminium).
- Onderhoud, herstel en renovatie als onderdeel van de bedrijfskolom: op welke manier kan men specifieke kennis aan de bedrijfskolom toevoegen op basis van geldende voorschriften van de branche? Door Hans Timmermans, ASK Renovatie.
- Herstellen van lakwerk, invloeden van klimaat, omgeving en uv-straling: stappenplan voor herstellingen (door Tori De Wilde, T-paint).
- Glasherstellingen: mogelijkheden (door Sven Brinkman van Neroqom).
- Herstellingen van hang- en sluitwerk: hoe kan men de levensduur van hang- en sluitwerk verlengen om zo het wooncomfort te verduurzamen? Kostenbesparend zorgen voor een professionele en snelle reparatie. Door Dennis Sterckx van SKK Benelux.
- Preventieve interventies en tijdelijke maatregelen op de werf: hoe kan het geplaatste schrijnwerk, in afwachting van de oplevering, beschermd worden? Door Vorsselmans.
- Verzekeren van schadegevallen in de constructiesector: het verhaal van de Wet-Peeters (1& 2) en de waarborgen uit de polissen Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA Onderneming) en ABR (Alle Bouwplaatsrisico’s). Door Wendy Peeters van Assumax.
- Bouwfouten: ontwerp, onderhoud en herstellingen (door André Bauwens van IBS Consultants).
18u15-20u30: Receptie en networking
De thema-avond vindt plaats in Hasselt op 15 mei. Inschrijven kan via http://www.fac-belgium.eu.