naar top
Menu
Logo Print

Tint het glas naar eigen wens

Getint glas geeft gebouw meer comfort, energie-efficiëntie en privacy
magazine

Licht speelt bij elke woning een cruciale rol. Om dat natuurlijke licht zo goed mogelijk te beheren met het oog op duurzaamheid en energie-efficiëntie, is er nu het beheersysteem Halio. Het intelligente systeem van getint glas geeft de gebruiker controle over privacy, esthetiek, energie-efficiëntie, comfort en design. Halio geeft verder de controle over het licht maar ook de warmte en verblinding. Het geeft architecten heel wat creatieve vrijheid, met harmonieuze lijnen en zonder zonwering, gordijnen of andere elementen.
Halio is het resultaat van een samenwerking tussen de AGC-Groep en Kinestral Technologies, een Amerikaanse startup die de nieuwste elektrochrome technologie ontwikkelt.
Bij Halio wordt het glas, dat eerst transparant is, in enkele seconden gelijkmatig getint. In zijn donkerste tint blokkeert het tot 95% van de warmte en 97%. Kathodes en anodes worden op een extra dunne glaslaag geplaatst, en worden gescheiden door een specifiek ionengeleidend materiaal. Op basis van een elektrische impuls zullen de ionen bewegen om de beglazing te verduisteren. Door de spanning weg te nemen, wordt de overgang onderbroken en blijft de gewenste verduistering op een bepaald niveau geblokkeerd.
Er kan ook gekozen worden voor een tussentint of om één venster te verduisteren, of meerdere tegelijk. De interface van Halio werkt eenvoudig en intuïtief via een manuele controller, een app of met spraakopdracht. Het systeem kan tevens geïntegreerd worden in alle domotica- of gebouwbeheersystemen.