naar top
Menu
Logo Print

Deceuninck verviervoudigt pvc-recyclagecapaciteit

Deceuninck heeft zijn nieuwe recyclagefabriek in Diksmuide in gebruik genomen
magazine

De nieuwe lijn is op termijn goed voor een recyclagecapaciteit van 45.000 ton pvc per jaar. Dat afval zal komen uit postindustrieel afval (eigen productieafval en snijresten van klanten) alsook van de massa pvc-ramen die in de komende jaren vervangen zullen worden. Met de nieuwe fabriek is Deceuninck in staat om pvc-profielen in alle kleuren en diverse samenstellingen te recycleren – ook de profielen met glasvezel. Eerst worden alle onzuiverheden verwijderd, waarna de pvc vermalen en gesorteerd wordt. Na granulatie kan het materiaal opnieuw gebruikt worden voor de extrusie van nieuwe pvc-raamprofielen.
Deceuninck zet zo zijn geloof in pvc als duurzaam materiaal ook kracht bij. Raamprofielen in pvc hebben immers een lage thermische geleiding en een hoge thermische isolatie-efficiëntie. Daarenboven kan pvc gerecycleerd en hergebruikt worden. Elke kilogram gerecycleerd pvc zorgt tevens voor een besparing van 2 kilogram CO2. Bovendien vermijdt Deceuninck dat er op termijn meer dan twee miljoen ramen per jaar verbrand worden.
Francis Van Eeckhout, CEO: “Deze investering onderstreept de ecologische ambities van zowel Deceuninck als onze klanten. Het stijgend gebruik van gerecycleerd materiaal zal de ecologische voetafdruk van onze producten en onze productieprocessen verder doen dalen. Bovendien zal het onze afhankelijkheid van nieuwe grondstof verminderen en de negatieve effecten van schommelende grondstoffenprijzen in zekere mate reduceren.”

DECEUNINCK

DECEUNINCK

+3251239272
+3251239261