naar top
Menu
Logo Print

Filter voor grote bedrijfszekerheid op stofafzuiging

TYPHOON BOUWT FILTER VOOR SCHAVERIJ IN TROPISCH HOUT
magazine

Bij een klant die producent en importeur is van Afrikaans tropisch hout heeft Typhoon een nieuwe stofafzuigingsinstallatie geplaatst . De klant heeft de volledige productieketen van het hout in eigen beheer, van de ontginning in het bos tot en met de levering bij de eindklant. Ze beschikken in hun productie over de nodige machines om te zagen en schaven alsook het vingerlassen van massief en gelamineerd hout. Door de komst van hun nieuwe schaafmachine waren zij op zoek naar een nieuwe betrouwbare ontstoffingsinstallatie voor de uitermate grote hoeveelheid houtstof/krullen.
Typhoon heeft hiervoor een filter geplaatst met een persluchtreiniging en een grotere afstand tussen de filtermouwen. Dit zodat er een zeer bedrijfszekere installatie gegarandeerd kon worden. De installatie is goed voor een afzuigcapaciteit van 80.000 m³/h en is voorzien van een hoogrendementsventilator met een motor van 110 kW. De installatie is volledig ATEX conform.
Aangezien de nieuwe filter op de plaats moest komen van de bestaande heeft Typhoon die zodanig voorbereid dat de ombouw kon gebeuren met zo klein mogelijk productieverlies.
Alle houtstof afkomstig van de volledige installatie wordt d.m.v. een transportleiding en transportventilator afgevoerd naar één van de 4 containers. De gefilterde lucht kan 100% terug worden ingeblazen in het gebouw om tocht en warmteverlies uit te sluiten.

TYPHOON

TYPHOON

GROTE HEERWEG 67
8791 BEVEREN-LEIE (WAREGEM)
+3256694650
+3256754660