naar top
Menu
Logo Print

WELKOM BIJ DE VITAP-ERVARING

ALLE VOORDELEN VAN NESTING
MET HORIZONTALE BEWERKING OP DE VIER KANTEN

De Vitap K2 2.0 biedt alle voordelen van nesting met daarbovenop het grote voordeel dat tijdens het opdelen ook horizontaal kan worden geboordNa verschillende jaren van ontwikkeling is er de Vitap K2 2.0, een compacte CNC-machine met alle nieuwe voordelen op het gebied van nesting, maar zonder de limieten op het vlak van bv. horizontaal boren. Van massaproductie tot just‑in-time, de nieuwe machine kan beide zonder moeite aan. De Vitap K2 2.0 zorgt tevens voor een sterke reductie in kosten.
Noblesse heeft met deze machine alvast een sterke troef in handen om gewapend te zijn tegen de steeds veranderende markt.

KRONIEK VAN TECHNISCH VERNUFT

Alles begon in 2007 met de eerste Point machine, een automatisch CNC-boorcenter met het eigen bandsysteem dat zorgde voor een vlotte doorvoer van panelen, zonder die panelen te beschadigen en met bewerking op de vier kanten, alsook op het oppervlak. 
Doorheen de jaren werd de machine verder ontwikkeld, onder andere met de introductie van D-D-T, een dubbel dynamisch transport met twee klemmen dat zorgt voor een vlottere doorvoer van panelen, met diktes tot 50 mm. Dit jaar is er de introductie van de nieuwe Vitap K2 2.0, een CNC-center met een maximum aan flexibiliteit, dankzij de lineaire automatische gereedschapswissel en het automatische nestingsysteem.

De machine kent ook een grotere capaciteit op de Y-as, met panelen tot 1.250 mm. Dankzij de geoptimaliseerde opdeelmogelijkheden, in combinatie met de gepatenteerde optimalisatiesoftware, worden dezelfde mogelijkheden aangeboden als nestingmachines, met het grote voordeel dat tijdens het opdelen ook horizontaal kan worden geboord. Zo worden de vier kanten tegelijkertijd bewerkt, samen met het oppervlak. Je begint zo met één groot paneel, om te eindigen met verschillende kleinere, volledig afgewerkte panelen.

TAL VAN VOORDELEN

De nieuwe machine onderscheidt zich op verschillende vlakken van conventionele CNC- machines: zo is de K2 2.0 erg compact en bovendien ook licht. 
Daarnaast hoeft de machine enkel verbonden worden met het elektrisch net om operationeel te staan. Bovendien verloopt de set-up even snel: men hoeft enkel de gereedschappen klaar te zetten.
Het doorvoersysteem zorgt ook voor de totale afwezigheid van zuignappen en er is maar één operator nodig. Dit in tegenstelling met CNC, waar verschillende nodig zijn, al is het maar voor paneelbehandeling.
Groot voordeel aan de nieuwe Vitap K2 2.0 is dat je niet langer gelimiteerd bent in het horizontaal boren, volgens de nieuwe filosofie van Vitap Bar Nesting. Dat zorgt ervoor dat je zowat alle bewerkingen kunt doen - zowel aan de vier kanten als aan het oppervlak - in één cyclus.

MINDER KOSTEN

Alles bij elkaar zorgt de machine voor een sterke reductie in kosten, ook doordat nogal wat energie bespaard kan worden t.o.v. een traditioneel CNC-bewerkingscenter. 
Bovendien heb je ook minder tot geen kosten meer op het gebied van specifiek onderhoud.

NOBLESSE

NOBLESSE

I.P. NERINGSTRAAT 2
1840 LONDERZEEL
+3252300981
+3252319413