naar top
Menu
Logo Print

'BELEVING' RODE DRAAD DOORHEEN BATIBOUW

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart 2018 vormen alle Paleizen van Brussels Expo opnieuw het decor voor Batibouw. Zo'n 1.000 exposanten gespecialiseerd in bouw, renovatie en interieur vertegenwoordigen er niet minder dan veertien sectoren. Dat maakt van Batibouw ook in 2018 de grootste Belgische bouwbeurs en dus een niet te missen afspraak voor elke bouwprofessional.

VIER THEMA'S

Batibouw'Beleef Batibouw' is het eerste thema en meteen ook de rode draad van de beurs. Bezoekers kunnen er de nieuwste producten en diensten ontdekken met hun vijf zintuigen. Een wandeling door Batibouw is een beleving: test de resonantie en de stevigheid van een muur, voel de kracht van een douchestraal, raak gevelstenen aan, loop blootsvoets over verschillende vloeren ... Ideeën of ontwerpen worden 'live' ervaren op de beurs.

Connectiviteit in smart homes is het tweede thema van Batibouw 2018. In het professionele en sociale leven is connectiviteit niet meer weg te denken, maar ook woningen zijn steeds vaker gedigitaliseerd. Woningen zijn smart homes die het leven vergemakkelijken: gevaar detecteren, gordijnen openen en sluiten, muziek die ons door elke kamer van het huis volgt, verwarming en verlichting aangestuurd door domotica ...

Project your home is het derde thema van de beurs. Omdat Batibouw veertien sectoren vertegenwoordigt, biedt het een antwoord op zowat ieder project, klein of groot: van ruwbouw over keukens en ventilatie tot koeling, de dakbedekking vernieuwen, nieuwe vloeren kiezen, de keuken renoveren … Voor een buitenproject kan de bezoeker opnieuw terecht in de Garden Room.

Als laatste thema schenkt Batibouw 2018 extra aandacht aan 'Zorgeloos wonen'. Wie vandaag bouwt en/of renoveert, wil vooral zo comfortabel en zorgeloos mogelijk wonen met extra aandacht voor een zuinige, gezonde en veilige woning. Muur- en dakisolatie, verwarmingssystemen, verlichting, geluidsisolatie, ventilatie, airconditioning: de mogelijke oplossingen voor een ultiem comfort zijn ontelbaar. Ook meubelontwerpers, interieurspecialisten en tuinarchitecten komen er op de proppen met ergonomische, intelligente, praktische en esthetische antwoorden.

TALRIJKE EVENEMENTEN & PROJECTEN

BatibouwTraditioneel vinden er tijdens Batibouw ook heel wat evenementen plaats:

Jobday & Jobwall: op dinsdag 27 februari geeft Batibouw tijdens de Jobday de kans aan exposanten om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Bezoekers kunnen bovendien gedurende de hele beurs alle aanbiedingen bekijken aan de Jobwall bij de Conference Room in Paleis 5. De hele beurs lang kan de bezoeker in onder andere de vernieuwde Conference Room terecht voor allerlei infosessies. De Orde van Architecten organiseert bijvoorbeeld infosessies voor het grote publiek over de rol en de meerwaarde van de architect in een bouwproject.

Het veertiende BouwForum van de Confederatie Bouw (donderdag 22 februari om 10 uur in Auditorium 2000) focust op veiligheid als het speerpunt van een nieuw beleid. Hoewel de sector nu al volop inzet op veiligheid en welzijn op het werk, reikt de ambitie van de bouwsector verder. Die wil dat in de toekomst bouwbedrijven veiligheid beschouwen als een inherent onderdeel van een beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Tot vandaag ligt de focus nog al te zeer op reactieve preventie, terwijl veiligheid proactief benaderd moet worden. Veiligheid moet een integraal onderdeel worden van de bedrijfscultuur. Het BouwForum wil bouwbedrijven hiervoor bewustmaken en de nodige instrumenten aanreiken en nodigt daarvoor andere EU-landen uit om hun best practices te delen.

Walk of Floors: bezoekers kunnen in Paleis 6 verschillende soorten vloerbedekking ontdekken. Deze worden tentoongesteld op sokkels tot een meter hoogte, waardoor de bezoeker de vloeren kan aanraken of er met de blote voeten over kan lopen.

Om haarden en kachels extra in de verf te zetten, creëert Batibouw dit jaar voor het eerst de 'Walk of Flames' in Paleis 6. Deze L-vormige passage maakt de keuze voor de bezoeker alleen maar makkelijker: alle grote namen demonstreren er hun nieuwste haarden en kachels. Bovendien kan iedereen in de verwarmde gang terecht voor neutraal advies over het gebruik van een kachel of een haard.

Immovillage, dat de hele Astridhal inneemt, is een trefpunt voor alle spelers in de vastgoedsector. Zowel professionals als particulieren maken er kennis met alle facetten van de immobiliënmarkt.

Build-IT: op donderdag 22 en vrijdag 23 februari komen kenners van de informatie- en communicatietechnologie samen in de Astridhal voor de elfde editie van dit unieke ICT-evenement.

In de Garden Room (een 'buitenkamer' in een tent van 500 m² aan Paleis 1) kunnen bezoekers zich laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun tuin. De Garden Room laat zien hoe de inrichting van de buitenruimte effect kan hebben op de sfeer die ze uitdraagt. Tuinarchitecten en -aannemers staan er klaar om de bezoekers te adviseren.

Light Avenue is een wandelpad dat toont hoe goede verlichting bijdraagt tot een warm en gezellig interieur. De bezoeker kuiert door de verlichte verbinding tussen Paleis 8 en 9 in de Patio en maakt zo kennis met enkele bekende verlichtingsproducenten.

 

BATIBOUW PRAKTISCH

Waar?
Brussels Expo

Wanneer?
Professionele dagen:

  • donderdag 22/02: 10-18.30 uur;
  • vrijdag 23/02: 10-21 uur.

Particuliere dagen:

  • van zaterdag 24/02 t/m zondag 04/03: 10-18.30 uur;
  • nocturne op donderdag 01/03: 10-23 uur.

Toegang?

  • Professionals:
    Gratis op uitnodiging of € 40 (badge geeft toegang tot een van de twee professionele dagen).
  • Particulieren:
    € 12,50 aan de kassa.Tickets online: € 10,50/dag (of € 13/dag met catalogus).

Contact?
www.batibouw.be