naar top
Menu
Logo Print

HARINCK LANCEERT REVOLUTIONAIR SYSTEEM

Vleugeloverdekkende deurpanelen met tal van voordelen

Harinck, specialist in aluminium en pvc voordeuren, lanceert Magnetude®: een uniek en gepatenteerd systeem voor vleugeloverdekkende deurpanelen.

vleugeloverdekkende deurpanelen HarinckBelangrijke tijdsbesparing

Anders dan bij andere vleugeloverdekkende deurpanelen wordt hier gebruik gemaakt van magnetisme. In vergelijking met de klassieke systemen die op de vleugel verlijmd worden, biedt het heel wat voordelen voor de vakman. Tijdswinst is daarbij één van belangrijkste voordelen. Waar de montage van een klassiek vleugeloverdekkend systeem al snel meer dan twee uur in beslag neemt, kan het Magnetude® systeem op 6 minuten tijd worden geïnstalleerd.

De vakman moet enkel het vulpaneel, dat op glasmaat wordt geleverd, plaatsen en vervolgens de buitenplaat op de vleugel plaatsen. De magneten houden de plaat op zijn plaats. Er komt dus geen frees- of wrijfwerk aan te pas. Ook persen en wachten vallen weg doordat er niet gelijmd moet worden. De deur kan onmiddellijk geplaatst worden. Naast tijd wordt er ook materiaal uitgespaard. Ontvetters, schuurmiddelen, lijmen en opspanlatten zijn overbodig.

Minder kans op beschadiging

Door het gebruik van magneten is de buitenplaat van de deur niet mechanisch verbonden (gelijmd) met de vleugel, maar kan ze vrij bewegen over deze vleugel. Het biedt als voordeel dat zelfs bij opwarming van de buitenplaat (tot 90°C) de deurvleugel gemakkelijk gesloten en ontsloten kan worden zonder vervorming.

Dit systeem maakt het ook mogelijk om de vleugelopdekplaat pas in een later stadium te monteren. In de tijdspanne tussen het luchtdicht maken van de woning en de uiteindelijke oplevering kan de voordeur immers door andere vaklieden beschadigd worden. Bij klassieke vleugeloverdekkende systemen betekent dit meestal dat er een nieuwe vleugel en een nieuw opdekpaneel gemaakt moet worden. Met Magnetude® kan het vulpaneel met de magneten als tijdelijke oplossing dienen. De opdekplaat kan de dag van de oplevering geplaatst worden. Eén vakman en enkele minuten volstaan, er is geen materiaal nodig. Komt er later schade aan de buitenplaat, de binnenplaat of het glas, dan kunnen deze elementen afzonderlijk vervangen worden. Er hoeft geen nieuwe vleugel gemaakt te worden. Het glas wordt immers mechanisch bevestigd, zonder silicone.

Veilig en veelzijdig

vleugeloverdekkende deurpanelen HarinckHet systeem doet geen concessies op vlak van inbraakbestendigheid. Deze is dezelfde als bij een deur met een gewoon deurpaneel. Zelfs wanneer men erin zou slagen om de buitenplaat te verwijderen, wordt men geconfronteerd met een klassiek deurpaneel dat in de glassponning vastzit met de glaslat. Wat ook interessant is, is de mogelijkheid om tweezijdig vleugeloverdekkend te werken. Daardoor wordt het strakke en moderne karakter van een woning nog meer benadrukt. Verandert de smaak van een eigenaar na verloop van tijd, dan kan er bovendien snel en eenvoudig een nieuwe afdekplaat met ander design op de vleugel geplaatst worden. Een leuke extra is dat decoratie, denk aan kerstkransen of decoratie voor Halloween, heel eenvoudig met behulp van een magneet op het buitenblad bevestigd kan worden zonder de deur te beschadigen. Bovendien kunnen deurtrekkers onzichtbaar bevestigd worden en blijven ze vervangbaar.

Compleet gamma bij Harinck

Naast dit unieke en vernieuwende systeem kan Harinck een compleet gamma van klassieke, tijdloze, hedendaagse en moderne voordeuren leveren. De toeleverancier legt zich al meer dan dertig jaar toe op voordeuren en biedt met Frager-Fralu deurpanelen die kwaliteit, zin voor afwerking en originaliteit vooropstellen. De nieuwe catalogus biedt een mooi en actueel overzicht van het uitgebreide aanbod.

HARINCK

HARINCK

HEIRWEG 95
8710 WIELSBEKE
+3256674050
+3256674051