naar top
Menu
Logo Print

Renson start bouw gloednieuw Outdoor Experience Center langs E17

10 ha Outdoor living in de Prijkels: goed voor 150 nieuwe jobs
magazine

In industriezone de Prijkels langs de E17 gaf Paul Renson (CEO Renson) op 25 april 2019 de eerste spadesteek voor de bouwwerken van het gloednieuwe Outdoor Experience Center. “Het is voor ons een bewuste keuze om opnieuw lokaal te investeren. Dit is een dynamische regio met talentvolle mensen. Het is dankzij hen dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden. De kennis en knowhow die hier zit willen we dan ook optimaal kunnen inzetten.”

Dieter Heyman (business unit manager outdoor Renson) verduidelijkt: “Met dit unieke project willen we dé internationale referentie worden voor totaalbeleving in de tuin. Er is ruimte voorzien voor een testcentrum, trainingsfaciliteiten, kantoren en een showroom van maar liefst 10.000 m². Kortom: een totaalbeleving voor de tuin, die op termijn ook terug te vinden zal zijn op www.noa-outdoor.com.”

“Renson zet sterk in op digitalisering,” aldus Dieter Heyman. “We willen niet alleen slimme oplossingen ontwikkelen voor onze eindklanten, maar willen tegelijk onze interne processen digitaliseren. Een eerste stap daarbij is het ‘Sunrise’-project, het nieuwe ERP-pakket (SAP). Daarnaast zetten we ook sterk in op de automatisering van de productieprocessen. Een intelligent machinepark zal in deze nieuwe productiesite voor een optimale productieflow zorgen. Er komt een automatisch hoogbouw magazijn om profielen op te slaan en een speciaal ontworpen, computergestuurde productielijn (‘aorta’) om onderdelen efficiënt en volgens onze hoge kwaliteitsnormen samen te stellen tot bestellingen op maat.”

Outdoor Experience Center in cijfers:
• Totaal oppervlakte: 10hA;
• Totale bebouwde oppervlakte: 65.000m² (productie: 50.000m² / Experience Center: 15.000m² (waarvan 10.000m² showroom en 5.000m² burelen)); 
• Aantal jobs ter plaatse (in verschillende fases): 100 arbeiders en 50 bedienden bij opstart van de site in 2021, 250 FTE’s in totaal binnen 5 jaar (waarvan 150 nieuwe aanwervingen);
• Investering: 75 mio euro; 
• 2021: oplevering volledige site.

RENSON SUNPROTECTION-SCREENS

RENSON SUNPROTECTION-SCREENS

+3256626500
+3256626509