naar top
Menu
Logo Print

FAC bezoekt Luxemburg

Architecturale parels in Groothertogdom Luxemburg
magazine

Eind augustus organiseerde de F.A.C. zijn jaarlijkse architecturale uitstap. Bestemming dit jaar was Luxemburg, met bezoeken aan Guardian Glass, het Belval conversieproject in Esch-sur-Alzette en de Cloche d’Or-werf in Luxemburg-Stad.
Guardian Glass gaf bij monde van gastheer en -vrouw Stijn Everaert en Arielle Antoine uitleg over de mogelijkheden van Guardian Glass, dan door de productie van energiezuinig, laag gecoat glas een antwoord biedt op architecturale uitdagingen.
De Belval-site wordt beschouwd als een van de meest ambitieuze urbanisatieprojecten in Europa. Oorspronkelijk een staalfabriek, bouwt men er vandaag een nieuwe stadswijk van 120 ha, met de Cité des Sciences als belangrijke plek in de wijk. Daarnaast is het Maison du Livre een architecturale blikvanger, met zijn gezeefdrukte patronen op het glas of de constructie in composietmateriaal.
De nieuwe wijk Cloche d’Or geeft prioriteit aan duurzame ontwikkeling en de levenskwaliteit van de gemeenschap. De F.A.C. bezocht er de werf van een grootschalig winkelcentrum, dat opvalt met zijn golvende glazen koepels.
Afgesloten werd er met een bezoek aan de Kyotec groep, een specialist in het ontwerp en installatie van gordijngevels. CTO Frank Van Geertruyen stelde de activiteiten voor in het nieuwe labo met uitleg over de proeven zoals de windbelasting, testen van beslag enz.
Op het einde van de reis keerde iedereen voldaan terug naar huis, waarbij de F.A.C. liet weten ook volgend jaar opnieuw een dergelijke reis te organiseren, wegens groot succes.

F.A.C.

F.A.C.

+3292205200
+3259326668