naar top
Menu
Logo Print

Bouw van het innovatiecentrum "De grote beer" in Beernem

Perfect samengaan van transparantie en technologie dankzij Schüco gevelsysteem
magazine

In Beernem is het nieuwe innovatiecentrum “De grote beer” geopend. Het centrum werd speciaal ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven binnen de communicatie en technologie-integratie te ondersteunen. Het project zorgde voor twee grote uitdagingen: ten eerste de grote, vrije overspanningen van de gevels op de begane grond die zich over twee verdiepingen uitstrekken zonder tussensteun. Ten tweede de hoogte van de kantelende ramen van de kantoren (2,80 m hoog). Schüco Belgium begeleidde het project van bij de technische studie tot en met het assisteren van de fabrikant voor de productie en uitvoering van de gevels ter plaatse.
Het gebouw bestaat uit verschillende grote glazen dozen waarbij de vloeren en plafonds met elkaar verbonden zijn door een massieve verticale wand, zodat grote platte U-vormen ontstaan. De transparante zijden zorgen voor overvloedig natuurlijk licht in de werkruimten en voor een gevoel van openheid en transparantie aan de buitenkant. “Ons gebouw is het eerste in België dat met dit nieuwe vliesgevelsysteem (het Schüco FWS 60 CV systeem) werd gebouwd”, zegt Stijn Goethals, architect van het project. Het energiezuinige gebouw is uitgerust met fotovoltaïsche panelen en een systeem voor warmteterugwinning. De verlichting, verwarming en airconditioning worden aangestuurd door een aanwezigheidsdetectiesysteem en de ledverlichting wordt geregeld door middel van een programmeertijd, zodat deze zoveel mogelijk de natuurlijke verlichting simuleert.

SCHÜCO

SCHÜCO

+3287590610
+3287590611