naar top
Menu
Logo Print

WEG MET AL UW ZORGEN

DANKZIJ CAMBA RAMEN EN DEUREN

Word de nieuwe exclusieve partner

Camba zoekt voor de plaatsing (en verkoop) van zijn ramen en deuren ervaren plaatsers in de regio Antwerpen/Mechelen. Ze zoeken vaklui die trots willen zijn op hun eindresultaat, want dat leidt in een samenwerking met Camba immers tot tevreden klanten. En dat kan Bart Cornu beamen. Hij werkt al vijf jaar samen met Camba. Het Limburgse bedrijf neemt zijn financiële en juridische zorgen weg, want het staat garant voor de inning van de betaling van de eindklant en neemt de tienjarige aansprakelijkheid over. Dankzij de commerciële ondersteuning van Camba kon hij bovendien zijn verkoop vervijfvoudigen. Bart stopt nu vooral energie in wat hij graag doet: ramen en deuren verkopen.

CAMBA IN GENK

In 1979 startte Leon Caelen Camba in Genk op. Het bedrijf heeft intussen zes showrooms en produceert en plaatst al bijna veertig jaar dagelijks ramen en deuren in landelijke stijl. Het volledige en exclusieve gamma bestaat uit ramen in aluminium, hout en pvc, maar ook poorten, voordeuren, eik- en maatwerk. “We maken het verschil doordat we de enige fabrikant zijn die nog vakmensen in dienst heeft voor pvc, hout én aluminium, daardoor kunnen we foutloos elke bestelling afwerken", vertelt zaakvoerder Leon Caelen. De naam Camba staat gelijk met beloftes nakomen. “We zijn misschien iets duurder dan de concurrentie, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de kwaliteitsproducten die we tijdig en correct leveren en die foutloos geplaatst en verwerkt worden."

PROBLEEM

Door de jaren heen groeiden er voor schrijnwerkbedrijven zoals Camba, en zeker voor kleinere zelfstandigen, twee grote problemen. Enerzijds werd het een gigantische onderneming om volledige bestellingen samen te stellen. Glas, pvc, hout, aluminium, vliegramen, motoren, sierprofielen … elk onderdeel wordt bij een andere leverancier besteld, met andere voorwaarden en levertijden. Anderzijds ontvingen steeds minder ramenplaatsers effectief het geld dat ze van klanten te goed hadden. Veel particulieren weigerden bij het kleinste foutje de hele factuur te betalen. Dat betekende al de doodsteek voor veel kleine schrijnwerkbedrijven die enorme bedragen bleven voorschieten, maar dat geld nooit terugkregen.

OPLOSSING

Eén persoon kan geen specialist zijn in verkoop, opmetingen, planning, plaatsing en administratie. Camba kwam met de oplossing daarvoor op de proppen. Het bedrijf blijft voortwerken in zijn oorspronkelijke gedaante en ontlast daarnaast kleine zelfstandigen en neemt een groot deel van hun plichten en taken op zich. De specialisten die met Camba samenwerken, kunnen zich focussen op waar ze goed in zijn: de plaatsing. Hierdoor kunnen ook het imago en de naamsbekendheid die Camba gedurende de jaren verwierf, verder in het hele land uitgedragen worden.

Vlotte samenwerkingen

Leon Caelen legt uit hoe de samenwerking precies in elkaar zit: “Wij meten ter plaatse alles op, zetten vervolgens het project naar de wens van de klant in productie en op de gevraagde datum wordt alles geleverd en foutloos geïnstalleerd door de tussenpersoon. We streven daarbij naar een vlotte samenwerking met een minimum aan zorgen voor alle partijen. Gaat het toch ergens mis, dan is elk probleem binnen de 48 uur volledig van de baan." De plaatser is tijdens het besproken proces op elk moment het aanspreekpunt van de klant. Hij is aanwezig bij de opmeting, de levering en de plaatsing, en is ook verantwoordelijk voor de service na verkoop. Zo weet elke klant op elk moment bij wie hij terechtkan met zijn vragen.

Cornu in Hamme

Bart Cornu, zaakvoerder van Cornu in Hamme, werkte vroeger als schrijnwerker. Vijf jaar geleden ging hij een samenwerking aan met Camba en sindsdien is Bart de verantwoordelijke voor de plaatsing van alle bestellingen in de regio's Oost- en West-Vlaanderen. Dat biedt hem heel wat voordelen: “Het was onmogelijk om tegelijk als planner, boekhouder, plaatser, besteller … te werken en alle klanten te blijven opvolgen. Sinds ik via Camba werk, doe ik wat ik graag doe, en heb ik geen stress meer."

Vroeger holde Bart dan ook van 's ochtends tot 's avonds van werf naar werf, en dat eigenlijk enkel omdat hij zijn personeel zou kunnen uitbetalen. Hij hield zelf amper iets over, maar dat is nu anders: “Camba ontvangt een voorschot van de klanten en voor ik aan de plaatsing begin, is de hele som betaald. Ik factureer vervolgens aan Camba en we zijn beiden zeker dat we onze facturen betaald krijgen." Daardoor zorgde de samenwerking bij Cornu in vijf jaar tijd voor een vervijfvoudiging van de omzet. Bart slaapt sindsdien elke nacht goed, want Camba zorgt voor zijn inkomsten en neemt elk risico voor maatjuistheid op zich.

EXCLUSIEF AANBOD: CAMBA ZOEKT PLAATSERS

Volgens Bart Cornu zijn er heel wat kleine zelfstandigen die, net als hij vroeger, alle moeite hebben om hun geld binnen te krijgen. Camba wil die verkopers de hand reiken en tegelijk het bereik van de Limburgse firma uitbreiden. Dat kan met behulp van enkele zorgvuldig gekozen zelfstandigen op strategische plaatsen in het land. Camba biedt dus een exclusief aanbod en zoekt twee of drie plaatsers met commerciële ambitie om met hen in zee te gaan. Ze zijn verantwoordelijk voor plaatsingen in de regio's Antwerpen en Mechelen. Zo kunnen alle klanten snel en plaatselijk geholpen worden.

Voordelen

In ruil voor een correcte plaatsing zorgt Camba dat de zelfstandige zich kan focussen op waar hij goed in is én dat hij daarvoor betaald wordt. Verder worden alle benodigde materialen per project tijdig op de werf geleverd, biedt Camba verkooptrainingen, softwares, correcte contracten, technische ondersteuning én nemen ze de tienjarige aansprakelijkheid op zich. Geïnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie!

 

CAMBA

CAMBA

WOUDSTRAAT 15
3600 GENK
+3289383018
+3289386779