naar top
Menu
Logo Print

Eerste biobased coatings voor houtafwerking

Biobased zet zich door in de houtindustrie
magazine

Binnen de houtverwerkende industrie is er een sterk groeiend bewustzijn naar producten die minder belastend zijn voor mens en milieu. Daarnaast blijft de wetgevende macht niet achter met een groeiende druk vanuit die hoek. Sherwin-Williams biedt hieraan een antwoord met een assortiment van bio-based coatings, genaamde de Biomass Balanced Series.
Biobased houdt in dat het bedrijf bestanddelen op basis van fossiele brandstoffen zal vervangen door hernieuwbare alternatieven. Concreet kan het bedrijf vandaag een bindmiddel aan dezelfde kwaliteit ontwikkelen waarvan tot 40% van de grondstoffen gehaald zijn uit natuurlijke en hernieuwbare materialen, door de ontwikkeling van een bindmiddel met C14, een koolstof op basis van koolzaad. Hernieuwbaar betekent hier overigens dat het de gebruikte materialen terug kunnen groeien binnen de levensduur van het product waarin ze gebruikt worden. Op die manier moet men kunnen komen tot een onuitputtelijke bron van grondstoffen, in tegenstelling tot de fossiele varianten.
Sherwin-Williams heeft momenteel zo’n 20 verschillende oplossingen voor binnen- en buitenafwerking, beginnend bij de watergedragen systemen, watergedragen uv-systemen en het 100% uv-assortiment. Deze worden gekenmerkt door dezelfde kwaliteit en prestaties als hun conventionele varianten.

SHERWIN-WILLIAMS

SHERWIN-WILLIAMS

+3292524364
+3292522733