naar top
Menu
Logo Print
04/01/2019 - LAURENCE BLONDEEL

ESTHETISCH GLAS

De esthetiek en de functie van glas zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Heel wat esthetische kenmerken van glasproducten kunnen met meerdere prestatiekenmerken worden geleverd en omgekeerd. Glas leent zich echter uitstekend voor decoratieve en esthetische doeleinden dankzij zijn unieke eigenschappen en de steeds verder ontwikkelde technieken om glas te bewerken. De mogelijkheden zijn zowaar eindeloos.

condensANTICONDENSGLAS WEERT CONDENS AAN BUITENZIJDE BEGLAZING

De vorming van condensatievocht op ramen en buitenschrijnwerk is een vaak voorkomend probleem. Terwijl dat vroeger vooral een probleem aan de binnenzijde van het gebouw was, treedt het fenomeen nu regelmatig aan de buitenzijde van de beglazing op. Veel schrijnwerkers vragen zich dan ook bezorgd af of dat wel normaal is.

zelfreinigend glasZELFREINIGEND GLAS EN ONDERHOUD

Op zelfreinigend glas verschijnt condensatie aan de buitenkant minder snel dan op gewoon glas. Daarnaast heeft zelfreinigend glas andere pluspunten, want schoonmaken is gemakkelijker en is minder frequent nodig, aangezien vuil zich minder goed kan hechten aan het glasoppervlak. 

printen op glasSNEL, FLEXIBEL EN KWALITEITSVOL PRINTEN OP GLAS

Drukken op glas is de laatste jaren heel wat toegankelijker geworden door de ontwikkeling van digitale printers voor glas. Dit type printer is een soort overmaatse jetprinter, maar dan wel eentje die een speciaal soort inkt gebruikt dat bestand is tegen de meest gure weersomstandigheden of chemische inwerking.

kleuraccent glasHET JUISTE KLEURACCENT

Net zoals de rijk gedecoreerde glas-in-loodramen cachet gaven aan de kerken en monumenten van weleer, kan een gekleurde beglazing in de hedendaagse architectuur en interieurvormgeving voor een bijzonder accent zorgen. Welk type glas men daarvoor aanwendt, hangt in grote mate af van wat men precies wil teweegbrengen. 

Glazen wandGLAZEN SPATWAND VOOR LICHTERE EN MEER RUIMTELIJKE OPTIEK

Thermisch gehard glas is hét materiaal bij uitstek om als spatwand in de keuken te integreren. Het vormt een gesloten oppervlak waardoor de hygiëne verzekerd en het onderhoud makkelijk uitvoerbaar is. Bovendien bestaan er heel wat esthetische afwerkingsmogelijkheden voor het materiaal.

glaswerkGLAS VEROVERT MEUBEL- EN INTERIEURBOUW

Net zoals dit een vijftiental jaren geleden het geval was met steen en composiet, komt de meubel- en interieurbouwer vandaag meer en meer in aanraking met glas. En ook hier geldt opnieuw het eeuwenoude principe: 'onbekend is onbemind'. De wil om met glas te experimenteren is er wel, maar de basiskennis ontbreekt vaak en de onderlinge verstandhouding tussen interieurbouwer en glazenier staat dikwijls nog niet 100% op punt.