naar top
Menu
Logo Print

MET ALUMINIUM IS ALLES MOGELIJK

ALLES OVER ALUMINIUM

MET ALUMINIUM IS ALLES MOGELIJKWie werkt met aluminium, staat voor een waaier aan mogelijkheden. Het metaal kent tal van voordelen op gebied van gewicht, sterkte en esthetiek. Aluminium wordt dan ook graag gebruikt in tal van toepassingen. Denk maar aan het Havenhuis te Antwerpen. Dit sterk staaltje van constructie toont aan wat mogelijk is met aluminium.

HET HAVENHUIS, ICONISCHE GEVEL ZONDER WEERGA

HET HAVENHUIS, ICONISCHE GEVEL ZONDER WEERGAOp 24 november 2016 haalde Groven+ met de realisatie van de iconische vliesgevel voor het Havenhuis in Antwerpen de Schrijnwerk Award 2016 categorie Aluminium binnen. Nauwelijks enkele dagen later stond zaakvoerder Etienne Clinquart opnieuw op het podium in Düsseldorf, waar hij ook nog eens een European Aluminium Award in ontvangst mocht nemen. En terecht, want een prestigeproject als het Havenhuis passeert niet elk jaar de revue!

KLEURVASTHEID VAN ALUMINIUM

Kleurvastheid van aluminiumOver kleuren en smaken valt niet te twisten, zegt het spreekwoord. Nochtans worden schrijnwerkers regelmatig geconfronteerd met klachten over de kleur van aluminium lakwerk. Dergelijke afwijkingen kunnen verschillende oorzaken hebben, die de schrijnwerker echter zelden in de hand heeft. Door zich bewust te zijn van de belangrijkste aanleidingen, kunt u problemen nochtans wel vermijden.

GEVELS RENOVEREN MET ALUMINIUM CASSETTES

Gevels renoveren met aluminium cassettesHet huidige aanbod van afwerkingsmaterialen voor buiten maakt dat je inzake gevelrenovatie heel wat kanten op kunt. Toch werkt de huidige regelgeving inzake energie- en vochtbeheersing bij bouwprojecten in vele gevallen beperkend in op de beschikbare opties. De uiteindelijke keuze wordt immers meer en meer ingegeven door een aangepast evenwicht tussen esthetiek, energie-efficiëntie en vochthuishouding. Een duurzame toepassing die deze drie pijlers tegelijk verenigt, is de gevelrenovatie op basis van aluminium cassettes.