naar top
Menu
Logo Print

Prowood 2018: Visie van Marc Vens (Vens & Thiers)

Voor Marc Vens (Vens & Thiers) is het duidelijk dat Prowood 2018 the place to be is voor diegenen die up-to-date willen zijn in een steeds veranderende sector: "Prowood 2018 start vanonder een heel ander gesternte dan de editie van 2015. We zaten toen nog in de naweeën van de crisis die ons jarenlang in de ban hield. Ondertussen is de hemel op economisch gebied al danig opgeklaard en heeft zowat iedereen de handen meer dan vol. Meer nog, velen komen handen tekort. En daar zal Prowood 2018 zeker haar rol in meespelen.

Marc Vens

Automatisatie, Industrie 4.0 en “Internet of Things” zijn meer dan buzzwoorden. Deze zaken dienen niet enkel om onze loonhandicap ten opzichte van van andere landen te compenseren, vaak zijn ze gewoon een noodzaak om het vele werk dat op de plank ligt gedaan te krijgen. Het vraagt wel van alle spelers in de sector een aanpassing. De kennis die vereist wordt van de medewerkers dient aangepast te zijn aan de nieuwe omgeving. Daar speelt Prowood 2018 zeker een belangrijke rol om alle betrokkenen, zowel de ondernemers als hun werknemers, een overzicht en een inkijk te geven in de zaken waarmee ze straks te maken zullen hebben.

Een nieuwe trend die ongetwijfeld ook zichtbaar zal zijn tijdens het beursgebeuren speelt zich af op het domein van de informatisering van de werkvoorbereiding en de CAD/CAM-systemen. Het werkveld breidt zich hier duidelijk uit tot niet enkel het pure ontwerpen maar het volledige productiebeheer, maar ook de verkoop en presentatie. Meer en meer evolueren we naar complete pakketten, vergelijkbaar met een ERP-systeem, die het volledige proces van offerte tot verzending op een geïntegreerde wijze zullen sturen. Onze sector staat dus duidelijk niet stil en de vinger aan de pols houden is dan ook een absolute noodzaak.

Een bezoek aan Prowood 2018 is hierbij meer dan een leuke uitstap. Het is een unieke gelegenheid om op een efficiënte wijze weer helemaal mee te zijn."