naar top
Menu
Logo Print
20/11/2018 - LIEN GOETHALS

INTELLIGENT OPBERGEN LOONT

Van doordacht concept tot handige accessoires

Een kleine woning of appartement is zuinig voorzien van bergingen of andere opslagruimtes. Het is dus de kunst om de beschikbare kastruimte zo intelligent mogelijk te benutten. Van keuken over dressing tot badkamer of kantoor, voor iedere ruimte bestaan er slimme opbergoplossingen. Ze zijn niet alleen plaatsbesparend, maar bieden tegelijkertijd ook een mooi overzicht op de producten of spullen. En niet onbelangrijk: ze kunnen voor een grotere omzet en marge zorgen!

grondbeginselen opbergenGRONDBEGINSELEN

Het ontwerp van het maatmeubilair kan er reeds voor zorgen dat de beschikbare ruimte beter benut wordt. Daarnaast bestaan er verschillende hulpmiddelen om een kast of lade in te delen. En ook een hoekkast hoeft geen verloren ruimte meer te zijn.

opbergen keukenKEUKEN

In de keuken dienen de meest uiteenlopende spullen een plek te krijgen: etenswaren, potten en pannen, bestek, poetsproducten, noem maar op. Daarnaast bestaan er tal van systemen om diverse vuilnisemmers en afvalscheiders in het reguliere keukenmeubilair te integreren.

opbergen dressingDRESSING

Ook in de dressing is de nodige creativiteit nodig om op een minimale ruimte zo veel mogelijk op te bergen.

opbergen bureauBUREAU EN BIBLIOTHEEK(KASTEN)

Een bibliotheekkast of een boekenrek dat deel uitmaakt van een maatmeubel met haard en tv in de woonkamer: beide moeten met het oog op hun gebruik ontworpen en gemaakt worden. Een boeiende uitdaging daarbij is dat de klant almaar vaker grenzen wil verleggen.

opbergen badkamerBADKAMER

In de badkamer komt het opbergen vaak neer op twee grote groepen: de handdoeken in alle maten en daarnaast de cosmetica, andere verzorgingsproducten en eventueel medicijnen.

hoogglansafwerkingHOOGGLANSAFWERKING

Een hoogglansafwerking van kasten in de keuken of badkamer bekoort een ruim publiek. Er zijn verschillende materialen en technieken om tot het gewenste eindresultaat te komen. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen.