naar top
Menu
Logo Print
18/12/2018 - EMMELINE GYSELINCK

BEWERKINGSCENTRA VOOR ALUMINIUM

De eisen bij het bewerken van aluminiumprofielen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. De steeds luider wordende roep van klanten om snelheid, nauwkeurigheid en diversiteit in profielen noopt steeds vaker de omschakeling naar CNC-machines en volautomatische zaag- en bewerkingslijnen. We schetsen voor u even de huidige trends en evoluties in deze boeiende machinemarkt.

BASISMACHINES

machineVoor de bewerking van aluminium profielen kiezen steeds meer bedrijven voor CNC-machines en zelfs voor volledige zaag- en bewerkingslijnen. De keuze voor CNC-gestuurde machines komt vooral voort uit de wens om het verlies door fouten en de beschadi­gingen door manuele manipulatie te beperken. Natuurlijk zijn er ook nog altijd de eenvoudige zaag- en bewerkings­machines. We zetten de mogelijkheden voor u even op een rijtje.

CNC-GESTUURDE BEWERKINGSCENTRA

centraAangezien er al een hele reeks basismachines voor aluminiumwerking bestaan, rijst de vraag wat nu de meerwaarde is van die CNC-gestuurde bewerkingscentra of volledige bewerkingslijnen. Ook het personeel kan efficiënter worden ingezet.