naar top
Menu
Logo Print
20/12/2018 - EMMELINE GYSELINCK

VEELZIJDIGE MOGELIJKHEDEN VAN MEUBELBESLAG

Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende kastsystemen, die elk hun eigen specifieke toepassingen kennen. Natuurlijk moet ook het beslag mee evolueren, zodat alle kasten veilig geplaatst en gebruikt kunnen worden. We zetten hieronder enkele kastsystemen op een rijtje en bespreken welk beslag hiervoor geschikt is en wat de eventuele aandachtspunten bij montage zijn.

ZWEVENDE HANGKASTEN

hangkastenInterieurarchitecten kiezen almaar vaker voor zwevende hangkasten. Maar die kasten zijn natuurlijk wel onderhevig aan de wetten van de zwaartekracht en van een zijwaartse trekkracht. De markt biedt vandaag oplossingen voor ieder kasttype, en, indien gewenst, ook met een veiliging tegen het uihaken van de kast.

DRAAI- EN VOUWINSCHUIFDEUREN

inschuifdeuren

Draai- en vouwinschuifsystemen voor meubelfronten bieden de mogelijkheid de kast volledig toegankelijk te maken zonder dat de fronten de vrije doorgang vóór de kast belemmeren. Bovendien gaat het om een degelijke oplossing. De afgelopen jaren zijn de systemen uitgegroeid tot een echte trend. 

KLEPDEUREN
klepdeuren

Klepdeuren vormen tegenwoordig een populair alternatief voor de klassieke keukenkast. Ze passen naadloos in de horizontale geledingen van de moderne keuken en laten de gebruiker toe om zonder stoten langs de open kasten heen te wandelen. Dankzij enkele technische upgrades is het beslag voor die klepdeuren vandaag bovendien slanker, lichter en eenvoudiger te installeren

VERBORGEN SCHARNIEREN

verborgenscharnieren

De minimalistische trend lijkt de voorbije jaren zowel de buiten- als de binnenzijde van het meubilair te domineren. De wens om ook zo weinig mogelijk meubelbeslag te zien, wordt in ieder geval steeds vaker geopperd, en stelt zo de nodige uitdagingen aan het traditionele potscharnier. Verborgen meubelbeslag kan in zo'n geval een oplossing bieden, al hebben ook deze scharnieren hun beperkingen.