naar top
Menu
Logo Print
20/03/2019 - REDACTIE

EEN LIJM VOOR ELKE TOEPASSING

Voor niet-mechanische bevestigingen rekent u al snel op het enorme assortiment aan lijmen. Vloeren, wanden, meubelelementen maar ook het schrijnwerk zelf worden op dagelijkse basis verlijmd.

Tijd winnen met spuitlijmVERSPUITBARE CONTACTLIJM DOET TIJD BESPAREN

Verspuitbare contactlijmen vinden toepassing in de interieurbouw, waarbij een grote diversiteit van afwerkingsplaten verbonden wordt met een drager. Een mooi voorbeeld hiervan is het verlijmen van laminaat op een gebogen multiplexpaneel.

Een type voor elke toepassingEEN SPUITLIJMTYPE VOOR ELKE TOEPASSING

Bij verspoten contactlijmen zijn de toepassingen afhankelijk van het gebruikte type lijm. We bespreken hierna enkele courante types van verspuitbare contactlijm en hun typische toepassingen.

Tips bij voorbereiding en verwerking van spuitlijmTIPS BIJ VOORBEREIDING EN VERWERKING VAN SPUITLIJM

Voor het verlijmen van een oppervlak met spuitlijm moeten aan enkele voorwaarden voldaan worden, zoals een gedegen voorbereiding.

Sterkere aluhoeken dankzij 2K-lijmSTERKERE ALUHOEKEN DANKZIJ SPECIALE 2K-LIJM

Bij de productie van aluminium ramen worden de profielen haaks verbonden via een hoekijzer. Op de perstafel worden de hoeken vervolgens mechanisch vervormd. Bij de laatste stap wordt de hoek opgespoten via een oplosmiddelvrije 2-componentenlijm die volledig uithardt.