23 november 2018

VAKINFORMATIE OVER HOUT, ALUMINIUM EN PVC

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHoutskeletbouw in opmars door verhoogd milieubewustzijn

Dat houtskeletbouw in de lift zit, is de dag van vandaag al duidelijk geworden. Dat ook het Vlaams energiebeleid en het algemeen milieubewustzijn daar mede verantwoordelijk voor is, valt niet te betwijfelen. In dit Online Magazine bespreken we de mogelijkheid van engineered wood met betrekking tot houtskeletbouw. Daarnaast bespreken we hier ook wat de cruciale eigenschappen zijn van een ideale binnenmuurverf.
Alvast veel leesplezier!

Kenneth Baert
Bladmanager

STERKE HOUTSKELETBOUW MET ENGINEERED WOOD

Naast het klassieke structuurhout wordt er voor de hout- en houtskeletbouw vandaag steeds vaker gebruikgemaakt van speciaal ontwikkelde, afgeleide houtproducten. Dit 'engineered wood' is vaak lichter en slanker dan traditionele houten bouwmaterialen en kan in principe zelfs wedijveren met staal.
Volledig artikel lezen

OPLEIDING HOUTSKELETBOUWER BIJ SYNTRA WEST

Dat er bij het “optrekken van een houten draagconstructie" heel wat knowhow aan te pas komt, weet je als schrijnwerker wellicht al. Op 16 januari 2019 start Syntra West in Kortrijk hiervoor de opleiding houtskeletbouwer.
Lees meer

VLAAMSE ARCHITECTEN OP BEZOEK BIJ DUITSE SYSTEEMFABRIKANT

Eind september organiseerde Schüco in samenwerking met architectenkoepel NAV een tweedaagse studiereis voor architecten en journalisten naar Düsseldorf en Bielefeld.
Volledig artikel lezen

PORTAL PS/K COMFORT NU OOK VOOR ALUMINIUM

160pxPORTAL PS/PSK comfort voor parallel-schuif- en parallel-schuifkiepsystemen, het beslag voor elementen van hout, hout-aluminium en kunststof, dat maximaal bedieningscomfort met een eenvoudige, veilige montage verenigt, bestaat nu ook voor aluminium systemen.
Lees meer

MAAK KANS OP DE NIEUWE ACCUSLAGSCHROEVENDRAAIER VAN BOSCH PROFESSIONAL!

Maak kans op de nieuwe GDX 18V-200 C accuslagschroevendraaier voor de vakman van Bosch Professional! De GDX 18V-200 C Professional beschikt over een maximaal draaimoment van 200 Newtonmeter en een zeer korte kop met 147 millimeter.
Lees meer

AK52 KENT UITZONDERLIJKE REIKWIJDTEN VOOR LASTEN TOT 12 TON

160pxBöcker Belgium specialiseert zich in aluminium ladderliften en aluminiumkranen voor dakwerken, renovaties en verhuizen. Sinds 2003 heeft het bedrijf meer dan duizend verkochte liften en circa zevenhonderd verkochte kranen op de teller.
Volledig artikel lezen

DIGITALISERING CENTRAAL OP BAU 2019

160pxVan 14 tot 19 januari 2019 vindt de grootste BAU-beurs ooit plaats in München. Dankzij de toevoeging van twee nieuwe hallen telt de beurs nu achttien hallen en stijgt de capaciteit van de Messe München naar 200.
Volledig artikel lezen

ONBERISPELIJKE ALUMINIUM RAMEN AAN EEN CORRECTE PRIJS

160pxVan de productie van ramen en deuren tot het ontzorgen van de professional bij diens diverse activiteiten toont Peeters elke dag waarom passioneel en punctueel werken tot het DNA van het bedrijf horen.
Volledig artikel lezen

VLEUGELOVERDEKKENDE DEURPANELEN MET TAL VAN VOORDELEN

160pxHarinck, specialist in aluminium en pvc-voordeuren, lanceert Magnetude®: een uniek en gepatenteerd systeem voor vleugeloverdekkende deurpanelen.
Volledig artikel lezen

HARINCK MAGNETUDE LEVERT ONGEZIENE TIJDWINST

160pxVIDEOHet nieuwe gepatenteerde vleugeloverdekkende systeem Magnetude van deurenfabrikant Harinck levert een ongeziene tijdswinst op.
Video

NIEUWE TECHNOLOGIEËN GEVEN DIT VENSTER VERHOOGDE ENERGIE-EFFICIËNTIE

160pxDe nieuwe profielen Energeto 8000 betekenen een grote verandering: zo is de stalen wapening vervangen door een systeem van kunststofversterkingen (Ultradur High Speed) en zijn de ramen in de sluiter gelijmd.
Lees meer

NEEM EEN KIJKJE BIJ ROGIERS EN KEMPA

160pxEen jaar geleden opende Rogiers een nieuwe toonzaal in Herentals. Daarvoor kozen ze voor een pand naast het filiaal van hun goeie klant Kempa. Die samenwerking werd een succes en binnenkort openen zowel Rogiers als Kempa de deuren voor alle geïnteresseerde professionals.
Volledig artikel lezen

AAN WELKE VEREISTEN MOET DE IDEALE BINNENMUURVERF VOLDOEN?

Als stelregel bij de keuze voor ideale binnenmuurverf kan gelden dat de gekozen bindmiddelen bepalen hoe perfect de verf wel is. In dit artikel geven wij nog 13 eigenschappen van een goede binnenmuurverf!
Volledig artikel lezen

KLANTEN VAN TECHWIN AAN HET WOORD

Lees hier een interview met familiebedrijf Maegerman uit Zottegem, gespecialiseerd in houten buitenschrijnwerk op maat. Maegerman is dé specialist in het ontwerpen en vervaardigen van houten buitenschrijnwerk op maat.
Lees meer

MEER DAN 100 DEELNEMERS VOOR DE SHOP DESIGN AWARDS!

Professional Media Group organiseert, in samenwerking met 19 vakbladen, de eerste editie van de Belgium Shop Design Awards! Deze wedstrijd zet de winkeliers in de kijker voor hun investering in een nieuwe of vernieuwde winkel en belonen de beste projecten in 9 categorieën.

Deelnemende bedrijven
Word sponsor

http://schrijnwerk.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Houtskeletbouw in opmars door verhoogd milieubewustzijn

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be