Zijlader biedt stabiliteit, wendbaarheid, en plaatsbesparing 

Bij zijladers rusten de lange lasten op een breed chassis, wat extra stabiliteit biedt bij hun transport. Maar zijladers bieden nog andere voordelen waaronder wendbaarheid en plaatsbesparing.

Doorgangen of poorten hoeven niet verbouwd te worden om de lasten erdoorheen te kunnen vervoeren
Doorgangen of poorten hoeven niet verbouwd te worden om de lasten erdoorheen te kunnen vervoeren

 

Overal inzetbaar

Bij zijladers ligt de last in de lengterichting op de machine die deze langszij behandelt en vervoert. De lange last geniet van een grote stabiliteit tijdens het transport, gezien die op het (brede) chassis van de machine rust. Sommige modellen hebben ook een chassis dat zich automatisch nivelleert, zodat de basis van de machine ook op ongelijke ondergronden steeds waterpas staat.

Wendbaar

Daarnaast is een zijlader uitermate wendbaar. Tal van modellen zijn zo uitgerust, dat ze indien nodig hun wielen 90° of meer kunnen draaien, waardoor ze verschillende rijrichtingen kunnen rijden en ze hun lading dus zowat overal veilig naartoe kunnen brengen. De draaicirkel van de machine is klein - voornamelijk bepaald door de lengte van de last.

Plaatsbesparing

Om met een conventionele hef­truck een last uit een schap te halen of een last op een schap te plaatsen, moet de bestuurder dat rek kops benaderen. Daarbij moet het gangpad breed genoeg zijn om die heftruck de nodige beweegruimte te geven.

Met een zijlader, daarentegen, hoeft de bestuurder niet te manoeuvreren omdat die de schappen in een magazijn zijlings kan benaderen. In een gangpad hoeft die enkel heen en weer te rijden. Het gangpad hoeft niet veel breder dan de zijlader zelf te zijn – en smallere gangpaden in een magazijn leveren heel wat ruimtewinst op. Die gewonnen ruimte laat zich gebruiken voor meer opslag of extra productiecapaciteit. Ook tijdens het transport zelf vereist de zijlader minder plaats dan een conventionele heftruck. Lasten met een lengte van 3 m zijn al haast niet meer mogelijk met de traditionele heftruck, tenzij je je poorten en gangpaden breder maakt - en dus productie- of opslagruimte opoffert.

Met een zijlader heb je veel smallere magazijn gangen nodig, wat zorgt voor heel wat plaatsbesparing
Met een zijlader heb je veel smallere magazijn gangen nodig, wat zorgt voor heel wat plaatsbesparing

 

 

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.