Vloeren bestand tegen water

Unilin ontwikkelt eigen waterbestendigheidstests voor hun vloeren

Unilin heeft zelf testen ontwikkeld om de waterbestendigheid van zijn laminaat te controleren. Vandaag gebeuren zulke tests middels een uitzettingstest: monsters van vloeren worden in water ondergedompeld en naderhand wordt gekeken in welke mate de planken zijn uitgezet. “Met de test wordt enkel gecontroleerd of de afzonderlijke planken waterbestendig zijn, niet of de geïnstalleerde vloer waterdicht is”, aldus Jasper De Jaeger, Technical Service Manager bij Unilin.
Unilin ging zelf op zoek naar effectieve tests om te kunnen garanderen dat hun vloeren waterbestendig zijn. Het bedrijf kwam uit bij drie manieren: zo is er de dweiltest, waar een vloer 14 uur lang bedekt wordt met natte zwabbers. Daarbij wordt naast water ook zeep gebruikt, een extra belasting voor de vloer. “Na 24 uur van blootstelling aan het water, voeren we nog een bureaustoeltest uit. Zo wordt de waterbestendigheid extra op de proef gesteld.”
Bij de cilindertest wordt een cilinder met zeepwater geplaatst op de T-verbindingen van vloerplanken. “Na 4, 12 of 24 uur wordt de mate van uitzetting gemeten en beoordeeld.”
Naast zeepwater worden ook nog andere vloeistoffen ingezet, zoals wijn of urine van huisdieren.
De laminaatvloeren van Unilin zijn waterbestendig door hun drievoudige technologie: het persen van de voegen tijdens productie, het gebruik van een waterafstotende coating en kliksystemen met voorspanning.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.