Noorwegen bouwt hoogste houten toren

"Dit project zet een nieuwe standaard voor houten bouwwerken"

In Noorwegen, aan het noordoostelijk tipje van het Mjøsa meer, wordt volop gebouwd aan een bijzonder project. De Mjøstårnet zal bij oplevering namelijk het hoogste houten gebouw ter wereld zijn. Met 18 verdiepingen en een totale hoogte van ruim 80 meter zal het de huidige recordhouder zelfs met 30 meter overtreffen. 
“Dit project zet een nieuwe standaard voor houten bouwwerken”, zegt bouwheer Arthur Buchardt. “Niet alleen tonen we aan dat het mogelijk is om ook grote en complexe bouwwerken in hout op te trekken, maar we leveren eveneens een belangrijke bijdrage aan een gezondere wereld. Studies tonen immers aan dat bouwen met hout in plaats van beton de CO2-uitstoot met zo’n 30% kan terugdringen.” Bovendien is Buchardt er van overtuigd dat duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen binnen afzienbare tijd een internationale verplichting zullen worden. “De voorziene bouw van de Noorse regeringswijk kan zo een internationale houten mijlpaal worden.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.