Uniek houten raam- en deurconcept

Houten raam- en deurconcept gaat even lang mee als het gebouw waarin het geplaatst is

Vihrea heeft een uniek houten raam- en deurconcept ontwikkeld. Het samenwerkingsverband van marktleiders in materialen en componenten voor houten schrijnwerk maakte een houten raam- en deurconcept met een Cradle to Cradle-certificaat – meteen ook een unieke prestatie in de wereld. Met het concept claimt Vihrea eenzelfde levensduur van haar kozijnen, ramen en deuren als die van het gebouw waarin ze gemonteerd zijn.
In het samenwerkingsverband vinden we bedrijven uit de hele bouwsector terug: AGC, Akzo Nobel, Breuer & Schmitz, Deventer, Duco Ventilation & Sun Control, Finti, Frencken en Maco.
De raam- en deurelementen werden aan onafhankelijke tests onderworpen door EPEA. Daarin werd onderzocht of de componenten en materialen oneindig gerecycleerd of hergebruikt kunnen worden.
Opmerkelijk is dat elk component een chip bevat, die onzichtbaar opgeslagen is in het element. Op die chip zijn alle bestek- en onderhoudsgegeven terug te vinden. De chip kan in contact staan met een daartoe ontwikkelde app, waardoor de gebruiker makkelijk schade kan melden, controles uitoefenen of het onderhoud sneller en makkelijker kan uitvoeren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.