No Time To Waste? No Roof To Waste!

Duurzaam handelen is een must want grondstoffen zijn niet oneindig

Derbigum, de Belgische fabrikant van bitumen dakbanen, lanceerde op Belgian Roof Day (29/11/2019)  “No Roof To Waste”, een engagement waar iedereen voordeel uithaalt, zowel de mens als het milieu. Duurzaam handelen is een must want onze grondstoffen zijn niet oneindig. Iedereen moet hier zijn verantwoordelijkheid in nemen, ook Derbigum. Met het No Roof To Waste programma kiest Derbigum zeer bewust voor een ecologisch en maatschappelijk engagement. Het programma is opgebouwd uit twee pijlers: “Focus op recyclage” en “Een plat dak is meer dan juist maar een dak”.
Sinds jaren recycleert Derbigum in zijn eigen recyclage-afdeling zijn productieresten die overblijven bij de productie van de rollen. Ervaring en onderzoek hebben geleid tot het huidige, gepatenteerde recyclageproces. Het resultaat is een nieuwe, volwaardige bitumen grondstof dat opnieuw kan worden  gebruikt voor de productie van dakbanen. De dakdekkers die deelnemen aan het No Roof To Waste programma krijgen nog een extra voordeel, Derbigum maakt namelijk gratis reclame voor hen als milieubewuste plaatser: een Futureproof Dakdekker. 
‘No Roof To Waste’ betekent ook meer doen met een plat dak. De beschikbare ruimte wordt steeds kleiner, en is meer en meer onderhevig aan strenge regels. Een plat dak nuttig gebruiken is dus een slimme zet, daarbij kan Derbigum de consument helpen. Met deze boodschap richt Derbigum zich tot architecten en voorschrijvers zodat zij beter en bewuster de reflex hebben om een plat dak ook nuttig in te vullen. 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.