Stadskanker maakt plaats voor bruisend stadsdeel Turnova

Voormalige Brepols-site krijgt energiebewuste make-over

In Turnhout verrijst vlakbij de Grote Markt een bruisend nieuw stadsdeel. Op de voormalige site van de Brepols drukkerijen wordt na 30 jaar leegstand namelijk volop gebouwd aan Turnova. Het masterplan bundelt wonen, winkelen en beleving en verdeelt ze over vijf verschillende kwartieren met elk een eigen karakter. In totaal zullen op de site zo’n 250 woongelegenheden, 40 winkels, een viersterrenhotel en ondergrondse parkeerfaciliteiten voor 400 auto’s en 300 fietsen worden gerealiseerd. Het vroegere Brepols-kantoorgebouw dat dateert uit 1937 en als beschermd monument is geklasseerd, wordt herbestemd tot kunstenhal en er worden de nodige horecazaken en pleinen voorzien. Met 14 cm spouwisolatie Recticel Eurowall® werd er bovendien voor gekozen om de woningen beter te isoleren dan wettelijk verplicht.
De realisatie van Turnova komt tot stand via een pps (publiek-private samenwerking) tussen de Stad Turnhout en de Heeren Group. De bouwvergunning voor de verschillende delen van het project zijn afgerond en er wordt al sinds april 2015 gewerkt. Drie aannemers – Pluym - Van Loon, Interbuild en Van Roey – staan in voor de realisatie van het project. De vooropgestelde einddatum voor de volledige voltooiing valt in het najaar van 2018, maar de eerste bewoners namen al in de zomer van 2017 hun intrek.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.