Bijna energieneutrale woning in Aalst

Primeur naar aanleiding van Open Wervendag

In het teken van Open Wervendag presenteerde Recticel Insulation in primeur Eurowall Xentro spouwisolatie in combinatie met L-Ments dakelementen voor het bouwen van twee BEN-eengezinswoningen in Aalst. Tijdens de Open Wervendag was het project toegankelijk voor het grote publiek. Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst was enthousiast: “Dergelijke bouwprojecten passen perfect binnen het woonplan voor Aalst, we blijven werken aan betaalbare, kwalitatieve woningen in een aangename leefomgeving.” Aannemer Geert Derde had al verschillende BEN-woningen gerealiseerd. Volgens hem zijn duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld L-Ments® dakelementen of Eurowall® Xentro® spouwisolatieplaten noodzakelijk om een zo energiezuinig mogelijke woning te bouwen. “De isolaties zijn gemakkelijk in gebruik en zorgen voor tijdswinst bij het plaatsen.” Door het gebruik van dergelijke panelen wordt er gewerkt met een lichtere draagstructuur en dat versnelt het bouwproces. Bovendien isoleren zulke panelen erg goed, wat een beperkte dikte tot gevolg heeft. Dankzij zonnepanelen wordt er daarnaast gemakkelijk een E-peil van maximum E20 gehaald (i.p.v. E30 nu). Zo krijgen de bewoners gedurende vijf jaar een korting van 100% op de onroerende voorheffing.
De L-Ments® dakelementen voor hellende daken kunnen met verschillende materialen bedekt worden en doordat de binnenzijde van de panelen géén afwerking heeft, kan er makkelijk een leidingenspouw tussen de panelen en de afwerkingslaag binnenin voorzien worden. Een luchtdichte aansluiting van de naden van de elementen onderling en aan de muren, verzekeren een koudebrugvrije en luchtdichte constructie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.