Efficiënter gevels ontwerpen dankzij rekentool

U-waardenrekentool stelt materialen voor energieprestatie voor

De U-waarde van een gevel berekenen is niet altijd evident. En ook het kiezen van de juiste materialen in functie van de gewenste energieprestatie ligt niet direct voor de hand. Daarom werd een nieuwe rekentool ontwikkeld die dat werk kan verlichten.
Bijvoorbeeld, een woning met 1 cm pleisterwerk, een verlijmde binnenmuursteen van 14 cm, isolatie, 3 cm verluchte spouw, een gevelsteen en rvs-spouwankers. Hoeveel centimeter isolatie is er dan kostenoptimaal om 0,24 W/m²K (de nieuwbouweis voor BEN-woningen of de renovatie-eis van een BENOvatie) te halen? Of ook nog: wat zijn de combinatiemogelijkheden qua isolatie, traditionele baksteen, isolatie, binnenmetselwerk en spouwankers als de muur een U-waarde van maximaal 0,15 W/m²K moet hebben? Dat kan berekend worden met de nieuwe tool.
De berekeningen waarop de rekentool steunt, werden uitgevoerd door geaccrediteerde certificatie-instelling BCCA (Belgian Construction Certification Associaton) en zijn bijgevolg erg nauwkeurig. Ze werden uitgevoerd conform de norm NBN EN ISO10211:2017 en de EPB-regelgeving. De waarden uit de rekentool kunnen ook rechtstreeks worden ingegeven in de EPB-software.
De U-waardenrekentool is gratis verkrijgvaar via mail naar recticelinsulation@recticel.com.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.