Positieve vibe voor R+T 2018

Duitse vakbeurs ziet positieve cijfers in sector van ramen & deuren

Voor aanvang van de vakbeurs R+T 2018 ondervroeg de Duitse federatie van deurfabrikanten BVT zijn leden. Uit de antwoorden van de deelnemende bedrijven bleek dat de zaken best goed gaan: 59% merken een stijging in hun orderboekje, t.o.v. de 46% in 2016. Daarnaast ziet 62% zijn omzet stijgen. De cijfers vormen een basis voor de thema's van R+T 2018. Zo zal de vakbeurs voor rolgordijnen, ramen en deuren en zonweringssystemen focussen op energie-efficiëntie, intussen een evergreen als thema geworden. Een goede isolatie en het wegnemen van koudebruggen moeten zo voorkomen dat energie verloren gaat. Daarnaast wil men zo veel mogelijk licht in de ruimte brengen, wat resulteert in minder nood aan kunstlicht. Intelligende bedieningen zorgen voor een optimale sturing tussen het openen en sluiten van systemen, om zo tot een goede energiebalans te komen.
Ook veiligheid komt uitvoerig aan bod. Heel wat producten zijn TÜV-gecertificeerd en er worden heel wat stappen gezet richting reductie van lawaai, van een goede geluidsisolatie tot stillere systemen.
Ook het aspect design wordt niet vergeten op R+T 2018. Ramen en deuren vormen immers meer dan een structuurelement maar kunnen met hun design een eigen karakter geven aan het karakter van een gebouw.
R+T 2018 vindt plaats in de Messe Stuttgart van 27 februari tot en met 3 maart 2018.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.