Pouleyn koopt eigen bedrijf terug

In goede verstandhouding met Cras

In juli 2013 ging groep Pouleyn uit Vichte over van de familie Pouleyn naar houtgroep Cras. Cras nam de twee bedrijven, Pouleyn (houten ramen, deuren en poorten) en Lloyd Hamilton (exclusieve houten bijgebouwen) over en maakte ze klaar voor de toekomst. De overname wierp zijn vruchten af. Er werd groei gerealiseerd en optimalisaties zorgden voor goede resultaten. Pouleyn realiseerde in 2016 een totale omzet van 17 miljoen euro met 95 medewerkers.
Dankzij het wederzijds respect tussen de beide ondernemers kon Geert Pouleyn zijn bedrijf opnieuw overnemen van Frédéric Cras, CEO en eigenaar van houtgroep Cras. Pouleyn kreeg spijt van zijn eerdere verkoop en miste de dynamiek en de uitdagingen van het runnen van een succesvol bedrijf. Als er iemand is die daar begrip kon voor opbrengen, dan was dat Frédéric Cras wel. Hoewel de omzet intussen steeg en de overname een goede investering was voor de Cras-groep, speelt in de zakenwereld soms meer dan het economische alleen. Beide bedrijven kunnen zich vanaf nu volop verder op hun core business focussen. Pouleyn specialiseert zich verder als fabrikant en plaatser van exclusief buitenschrijnwerk. Cras wil de onverwacht vrijgekomen middelen investeren in de verdere uitbouw van eigen productie-eenheden en van het ‘Cras Woodshops’-netwerk. Dat nationaal netwerk telt nu 13 eigen houthandels met een breed aanbod aan houtproducten voor de vakman. Dat aantal zullen ze in de toekomst nog opdrijven.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.