Unieke structuur uit tulpenhout optimaliseert akoestiek

Meubelontwerper Ben Percy creëert achtergrond voor Performance Theatre van Freshwater Senior Campus

Wie het Performance Theatre van de Freshwater Senior Campus in Australië binnenwandelt, ziet meteen dat de horizontale houten structuur die zich rond het podium plooit niet het werk is van een traditioneel akoestisch bureau. Het ontwerp, opgebouwd uit drie kubieke meter Amerikaans tulpenhout, is een creatie van meubelontwerper Ben Percy en brengt dankzij de kleur- en toonvariaties in het hout de nodige speling in de achtergrond. Maar ook de duurzaamheid van het hout was voor Percy een doorslaggevende factor: “Ik vind het belangrijk om ontwerpen te creëren die meer dan één generatie kunnen meegaan.”
Hoewel Percy nooit eerder een akoestische oplossing realiseerde, combineert hij in het ontwerp belangrijke akoestische principes met technieken uit het meubelontwerp. Zo koos hij voor het lamineren en buigen van het hout, en creëerde hij zo een gegolfde oppervlaktetextuur die de geluidsgolven breekt en de nagalm beperkt. Het tulpenhout bleek daarvoor de ideale houtsoort.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.