Homag lanceert innovaties op Holz-Handwerk

Nieuwe SAWTEQ B-200 en softwareproducten staan centraal

Homag zal op de Duitse vakbeurs Holz-Handwerk uitpakken met enkele nieuwigheden, met de nieuwe Sawteq B-200 en de CADmatic 5 die het meest in het oog springen. Homag zal op de vakbeurs tevens de nieuwe strategie voorstellen waar het doel is om de gebruiker nog beter en efficiënter te helpen.
Na de HPL 200 en de HPP 200 komt Homag nu met de Sawteq B-200 op de proppen. De compacte machine heeft een geïntegreerde tafellift en komt met een zaagbladprojectie van 60 mm. Door de tafellift kan de machine aanvoer krijgen van een heftruck, die de panelen op de machine legt waarna die ze stuk per stuk bewerkt.
Na het bewerken is er dankzij de ‘destacking module’ een geïntegreerde hulp die met kleurcodes aangeeft wat de correcte locatie is.
De luchtkussentafels zijn beschikbaar in breedtes van 800 mm, voor een grotere ergonomie. Tevens kan de zaag voorzien worden met een bladprojectie van 95 mm.
Daarnaast komt Homag met het controlesysteem CADmatic 5. In de nieuwe versie wordt gebruik gemaakt van de powerTouch bediening en steeg de gebruiksvriendelijkheid met een aantrekkelijker grafische assistentie. Die geeft niet langer weer wat de machine nu aan het doen is maar kijkt naar het proces vanuit het perspectief van de operator. Zo kan men de volgende stap reeds zien.
Dan is er nog de software as a service (SaaS) intelliDivide, die een belangrijke schakel vormt in de waardeketen: zo hij berekent de optimale zaagpatronen en zit die vol met slimme netwerksoftware.
Holz-Handwerk vindt plaats te Nürnberg van 21 tot en met 24 maart.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.