Nieuwe groene energiecentrale in Wielsbeke

50 Bouwunie-schrijnwerkers achter de schermen bij Unilin division panels

Vijftig houtbewerkers en -verwerkers werden op 26 april 2018 rondgeleid op de productiesite van Unilin division panels in Oostrozebeke. Unilin is vandaag een wereldspeler in de vloerindustrie, vooral gekend van Quick-Step. Maar Unilin produceert ook wandbekleding en decoratieve panelen voor diverse interieurprojecten. Jaarlijks wordt 2,1 miljoen m³ plaatmateriaal gerealiseerd.
Unilin zet in op duurzaamheid en maakte op het bedrijfsbezoek bekend dat het een nieuwe groene energiecentrale zal bouwen. "Energiespecialist Aspiravi en parket- en vinylproducent Unilin gaan 100 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe groene energiecentrale in Wielsbeke. De centrale komt naast de fabriek van Unilin in Wielsbeke. In 2010 bouwden ze in Oostrozebeke reeds een centrale die groene stroom produceert voor 55.000 gezinnen. De bouw van de centrale zal nog in 2018 starten en ongeveer twee jaar duren", zegt Tino Mulle, chief Sustainability bij Unilin.
Het initiatief kwam tot stand in het kader van "Innovatieve Details in de binnenAfwerking" (IDEA). Dat is een project van WTCB, Bouwunie, NAV en VCB, met de steun van de Vlaamse overheid, Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.