HEEFT DE KLASSIEKE VOORDEUR AFGEDAAN?

In moderne, strakke architectuur is er een tendens naar grote deuren. Het moet wel nog haalbaar zijn met het oog op de EPB-eisenALUMINIUM BUITENDEUREN IN VOLLE EVOLUTIE

De evolutie van schrijnwerk gaat traag. Dat is in elk geval de indruk die je krijgt. Het draaikiepraam bijvoorbeeld heeft er zowat 50 jaar over gedaan om 'gewoon' te worden. De laatste decennia is er echter een stroomversnelling, of ontstaat er een schizofrene situatie? De stroomversnelling is er sinds we energiebewust zijn geworden en de techniek ons daarbij helpt.
Het 'schizofrene' van de situatie is dat we moeilijk afstappen van traditie en niet onbevooroordeeld omgaan met de nieuwe aanpak van het wonen. De voordeur van het huis is in onze streken zo'n harde traditie. Ze moet naar binnen open gaan. De vloer moet naadloos overgaan naar de buitendorpel, alsof we nog dagelijks de gang schuren en het spoelwater naar buiten trekken. Er mag buiten hoogstens een deurtrekker op de deur zitten. En we willen zo weinig mogelijk inkijk. Kan dit allemaal nog? Het antwoord is 'neen'. Of moeten we nuanceren?

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Alternate Text

SCHRIJNWERK ONLINE + PRINT ABONNEMENT

Word nu abonnee!

Krijg toegang tot onze online plusartikels en ontvang alle print magazines per post.

Aangeboden door PMG REDACTIE
5,00 / Maand

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.