Deceuninck draagt bij tot het circulair bouwen

Deceuninck zet zich in voor Green Deal

Deceuninck draagt bij tot het circulaire bouwen. Op 22 februari gaf het bedrijf, samen met 230 anderen deelnemende organisaties, de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Zo zet Deceuninck zijn klimaatengagement kracht bij.
Meer dan 60% van onze CO2-uitstoot heeft te maken met de gebruikte materialen. Een circulaire economie biedt oplossingen om dat aandeel te doen dalen. Voor de bouwsector gaat het om het hergebruik en de maximale recyclage van bouwmaterialen, alsook de focus op veranderingsgericht bouwen en het optimale ruimtegebruik. Doel is om tegen 2050 het doel van de circulaire economie te bereiken. Deceuninck engageert zich om praktijkervaringen te delen met zijn partners uit de Green Deal. Tot 2023 worden gezamenlijk experimenten opgezet, om zo de circulaire principes in de praktijk te testen en knelpunten te identificeren. Binnen de multidisciplinaire onderzoeksgroep Proeftuin Circulair Bouwen wordt gewerkt aan de hefbomen om die knelpunten weg te werken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.