“MEN MOET DURVEN INVESTEREN"

Bouwkundig tekenaar, Dirk Van Hecke, werkt al meer dan 25 jaar met Archicad. “Al bij aanvang was het een objectgeoriënteerd 3D-pakket", weet hij. “Ik geloofde vooral in de onderlinge samenhang tussen het virtuele gebouw en de afgeleide bestanden. Ook vandaag is dat nog steeds een van de grootste meerwaarden van BIM. Interne fouten tussen plannen, aanzichten en doorsneden zijn quasi volledig uitgesloten en ook in de overdracht van de ene naar de andere partner worden ze tot een minimum gereduceerd. Doorgaans meet ik een bestaand gebouw op en zet ik het om naar een BIM-model, waarna het ontwerpbureau het model overneemt en erop voortwerkt. Er moet niets overgetekend worden. Enkel de detaillering gebeurt nog grotendeels in 2D, al evolueren we ook op dat vlak stilaan naar een 3D-modellering."


“Voor mij is de overgang naar BIM zeer geleidelijk verlopen, maar voor de meeste bureaus is het toch een grote aanpassing. Ik merk dat daar nog te weinig in geïnvesteerd wordt. Er is niet enkel een gebrek aan kennis en ervaring; het ontbreekt vooral aan de tijd die geïnvesteerd wordt om die kennis op te doen. Nochtans is net dat cruciaal om tot een vlotte uitwisseling te komen."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.