“ONTWERPEN VOOR DE ZORGSECTOR IS EEN SPECIALISME"

Architectengroep PSK is thuis in ieder zorghuis


Wie in Limburg en zelfs daarbuiten naar de naam van de ontwerper van een zorgproject vraagt, heeft een grote kans dat hij Architectengroep PSK als antwoord krijgt. Het bureau heeft zich decennialang gespecialiseerd in de zorgsector, van ziekenhuizen over psychiatrische instellingen tot woon-zorgcentra en assistentiewoningen. Daarnaast is Architectengroep PSK zich ook steeds blijven toeleggen op de kantorenmarkt en grotere woonprojecten. Bestuurder Guido Ieven en architecten Danny van der Molen en Liesbeth Rega geven ons een inzicht in Architectengroep PSK.

ONTWERPVISIE

WZC De Maaspoorte te Maaseik: nieuwbouw met 64 ROB- en 56 RVT-bedden, drie bedden in kortverblijf, een dagzorg­centrum en een zorgloket. “Om de grootschaligheid van een project niet meer te merken, denken we na over de lengte van de gangen en hoe we er rustpunten of een ritme kunnen in brengen”Hoe draagt een gebouw bij aan de ideale werkomstandigheden voor het personeel in een woon-zorgcentrum of een ziekenhuis? Hoe creëer je een huiselijke sfeer voor de bewoners in een rusthuis, of wat verwacht een patiënt van een ziekenhuisbed? Bij Architectengroep PSK zijn de antwoorden op die vragen parate kennis. De ontwerpers binnen de groep kunnen hierdoor creatief inspelenop de verwachtingen van bouwheren en bewoners, en dat tot in de kleinste details. “Niet alleen dat, ook de technische en financiële regelgeving beheersen we grondig. Dat is nodig om onze klant optimaal te kunnen bijstaan in het moeilijke bouwproces. Voor velen is het vaak slechts een éénmalige onderneming."


Verticale werking

De ontwerpen van Architectengroep PSK laten zich niet onder een noemer vatten. Wie toch een constante zoekt in de architectuur van het bureau, komt uit bij het gebruik van baksteen. “Het is een duurzaam materiaal met een eerlijke kostprijs. Er is bovendien geen enkel ander materiaal dat zo mooi en goed veroudert als baksteen. In combinatie met nieuwe materialen en technieken vermijden we ook het risico van eenheidsworst in de architectuur. Dat is ook het gevolg van onze verticale werking: de architect die de eerste lijn voor een project tekent zal in principe op het einde van de rit ook het gordijn kiezen.Zo is er binnen Architectengroep PSK altijd iemand van het volledige bouwtraject op de hoogte. Dat is bovendien een pluspunt voor de opdrachtgever en de aannemers", vertellen Guido Ieven en Danny van der Molen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.