“DE KANTOORMARKT IS EEN GRILLIG DIER"

Christian Sibilde (DDS & Partners) werpt zijn blik op kantoormarkt

De kantoormarkt is een grillig dier. Dat is althans goed te merken in Brussel waar de kantoorleegstand zorgwekkend is. Maar waar we ook vaststellen dat kantoren na twintig jaar dienst zijn achterhaald. Milieu, conjunctuur, congestie en het nieuwe werken alsook het centraliseren van overheidsdiensten zoals in Gent, Brussel of La Louvière is een trend die heel wat vierkante meters kantoorruimte inkort.


EIGEN KOERS

“Dit jaar bestaan we tien jaar", zegt Christian Sibilde, een van de drie vennoten van DDS & Partners. Het bureau is gevestigd aan de Louizalaan op een hoge etage vanwaaruit de stad Brussel zich deels ontvouwt. We zien groen en stad, rust en rumoer, oud en nieuw. De stad is een conglomeraat van bouwstijlen en is soms ook erg stijlloos. Niet ver hiervandaan bruist de Brusselse stedelijkheid aan een gezellig Kasteleinplein op een steenworp van Victor Horta's bureau en woonhuis in de Amerikaansestraat. Sibilde kent het kloppen van de stad als rasechte Brusselaar en zijn accent is er ook naar gelardeerd met warmgewalste klanken: “We zijn centraal gelegen, al hebben we ons vaak al de vraag gesteld of we niet beter aan de rand van de stad zouden zitten. We hebben uiteindelijk dan toch maar beslist hier te blijven.“

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Schrijnwerk 

Schrijnwerk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.